пʼятниця, 24 червня 2016 00:55

"Не п'ю й не курю, а з боргів вилізти не можу"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"З чоловіком побралися торік, — пише хмельничанка 20-річна Катерина. — Маємо дитину. Але життя не складається. Тяжко мені з Дімою. Хочу розвестися та боюся, щоб у мене не забрали дитину. Свекруха часто погрожує. Маю знайомого, якому подобаюся. Поки що не готова відповісти взаємністю".

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Дістає фото з конверта. На знімку русява дівчина в чорній вишиванці обіймає кароокого чоловіка у джинсовій куртці.

— Із Дмитром довго у шлюбі не будете. Розлучитеся до 2018 року. Але жити окремо почнете раніше. Дитина залишиться з вами, як би не намагалися родичі забрати її. До знайомого придивіться уважніше. Чи справді це той чоловік, якого хочете бачити біля себе? До 2020-го можете виїхати за кордон. Будьте готові, що чоловік довго не даватиме дозвіл на вивезення дитини.

"Мій син Ігор — розлучений, — пише Валентина Миколаївна з Сумщини. — Йому 41 рік. Хочу, щоб створив сім'ю. Я мала інфаркт. Переживаю, чи дочекаюся змін у житті сина".

— Ігор житиме в цивільному шлюбі з жінкою, яка на 10 років молодша за нього. Не критикуйте його вибір. Друга невістка буде розлучена, матиме двох дітей від першого шлюбу. Вашого сина зробить щасливим.

"Після того, як вийшла заміж, із батьками почали сваритися, — пише 26-річна Христина з Івано-Франківська. — Вони звикли, що раніше з кожної зарплати давала їм тисячу гривень. Тепер із чоловіком збираємо на квартиру. Гроші в нас спільні. Торік стала мамою. Доглядати внучку батьки не хочуть, хоча живуть на сусідній вулиці. Коли чоловік їде у відрядження, залишаюся сама. У квітні довідалася, що вагітна вдруге".

— Не засмучуйтеся, а дякуйте Богу, що знову станете мамою. Народите сина. Невелика різниця у віці допоможе дітям краще розуміти одне одного. Перший рік буде важко, та згодом не натішитеся. Не гнівайтеся на батьків. Вийдуть на пенсію, допомагатимуть більше. Восени одружиться молодша сестра. Влітку довідається, що при надії.

"Не п'ю й не курю, а з боргів вилізти не можу, — пише вінничанка Віра Олександрівна, 60 років. — Пенсії не вистачає. Одним гроші віддаю, в других — позичаю. На городі нічого не родить. Саджу з усіма, доглядаю, як і сусіди. У них врожай гарний, а в мене нічого не росте. Господарство не ведеться. Зі здоров'ям проблеми. Відчуваю, ніби хтось мені поробив".

На фото Віра Олександрівна з онуком Яро­славом.

— Щоб вилізти з боргів, перестаньте позичати та давати гроші дітям. Ви достатньо зробили для них. Поживіть для себе. Щоб велося господарство, виведіть те, що маєте. Нічого, крім збитків, ваші кури, кролі та худоба не приносять. Віддайте город в оренду. Доглядайте онука. Не відмовляйте дітей від поїздки за кордон. Сезонні заробітки дозволять одягти та прогодувати сім'ю. У листопаді зять отримає гарну пропозицію по роботі.

"Син Іван скасував весілля за тиждень до вінчання, — розповідає у листі 46-річна Ольга Іванівна з Рівного. — Зустрічався з дівчиною два роки. На Різдво робили заручини. У травні мало бути весілля. Домовилися за столову, подали заяву в загс, сходили в церкву, купили костюм Івану. Він після Великодня каже: "Мамо, ніякої свадьби не буде. Я поняв, що Віру не люблю". І просили, і молили. Ні в яку. Щоб не пиляли його, переїхав жити до друга. Дівчина гарна, спокійна, кохає Ваню. Довго радилася з її батьками, як спокійніше це пояснити. Віра була у такому стресі, що возили до психолога".

— Не звинувачуйте себе. Силою до вінця тягнути не треба. Бо через рік-два розлучаться. У квітні син зустрів дівчину. Закохався. Роман триватиме недовго. Про те, що розірвав заручини, скоро пошкодує. Та Віра його не пробачить. Одружиться ближче до 30.

"Торік мені виповнилося 50 років, але я досі не зустріла свою долю, — зізнається у листі Катерина Михайлівна з Чернігова. — Чи зустріну свою половинку коли-небудь? Маю вищу освіту. 31 рік працюю на тому самому місці роботи. Останні п'ять років маю проблеми з начальством. Коли настануть у моєму житті світлі будні?"

Біоенергетик запалює свічку. Кладе правицю на фото Катерини. Вона має довге волосся, заплетене в косу. Стоїть поблизу книжкової полиці.

— Не чекайте на принца. У вашому житті є два чоловіки, які постійно подають знаки уваги. Одного відштовхуєте, бо розлучений і любить заглядати в чарку. Другий — удівець. Не втрачайте надію налагодити сімейне життя. Навіть цивільний шлюб зробить вас щасливою. Дайте волю почуттям. Звільнятися не спішіть. Начальство скоро зміниться. Працюватимете у своє задоволення.

"Маю доньок — 25-річну Дарину і 35-річну Марію, — пише Ольга з Вінниччини. — Старша сама виховує 1,5 річну донечку. Після того, як купила квартиру, почала хворіти. Перенесла дві складні операції. Сказали, що в квартирі погана енергетика. Тому продала й купила іншу. У Дарини нема постійного хлопця. Коли мої діти будуть у парі?"

Біоенергетик запалює свічку. Сканує правицею фото сестер. Марія тримає доньку Олександру.

— Діти самотніми не залишаться. Дарина зустрічається з хлопцем, який стане її чоловіком наступного року. Марія житиме в цивільному шлюбі з молодшим за неї партнером. Не треба довіряти йому свої заощадження.

Зараз ви читаєте новину «"Не п'ю й не курю, а з боргів вилізти не можу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути