вівторок, 09 серпня 2016 05:35

Марія Бурмака втратила батька
3

 Микола Кумановський
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.bukvoid.com.ua
Віктор Бурмака чотири роки лікувався від раку. Про його смерть повідомила донька співачка Марія Бурмака в ”­Фейс­буку”
Королева Румунії Анна

4 серпня в Києві попрощалися з 69-річним Віктором Бурмакою, батьком співачки Марії Бурмаки. Він помер від раку. Лікувався чотири роки.

— Останні місяці були нестерпні, а кілька тижнів — пекло, — говорить 46-річна Марія Бурмака.

Віктор Бурмака був професором і кандидатом історичних наук. Написав понад 200 науково-популярних і публіцистичних творів. Останнім часом писав слова до дитячих пісень, що записував разом із донькою.

— Віктора Павловича вперше побачила на світлині з Марійкою на Співочому полі в Києві, — каже знайома Наталя Позняк, 44 роки. — Козацькі вуса, усмішка. У Марії були щасливі очі, бо має такого тата. Ми знали про його хворобу. Сподівалися на краще. Вони разом встигли багато зробити.

Коротко

У лікарні швейцарського міста Морж 1 серпня померла королева Румунії Анна, 92 роки. Лікарі діагностували в неї білокрів'я. У Анни залишилися чоловік 94-річний Міхай і п'ятеро дітей. Після зречення короля Румунії Міхая від престолу 1947-го, Анна разом із ним іммігрувала у Швейцарію. Поховають її в румунському місті Куртя-де-Арджеш, де розташована усипальниця королів.

У Луцьку не стало художника та скульптора Миколи Кумановського. 31 серпня йому мало б виповнитися 65 років. Про смерть у "Фейсбуку" повідомила колега Катерина Ганейчук. Микола Кумановський створив герб Луцька. Він також ілюстрував повне зібрання творів Григорія Сковороди, що вийшло у США. Кумановський став прототипом головного героя, "збіса доброго художника", з роману Оксани Забужко "Польові дослідження з українського сексу".

31 липня під час виконання службових обов'язків загинув підполковник Збройних сил України 48-річний Юрій Ткачук із райцентру Костопіль на Рівненщині. Після служби в армії Юрій Ткачук навчався в Київському вищому військовому танковому училищі та Київській військовій академії. У покійного залишилися дружина Світлана та дочка Юлія.

У селі Утішків Буського району на Львівщині від отруєння грибами померли 59-річний Василь Білик і його онук Назар, 15 місяців.

— Василь постійно збирав гриби. Того дня назбирав порхавок. У деяких регіонах їх справді їдять. Але в Утішкові бояться. Із грибів Василь зробив соус. Ним і по­обідав. А онукові давав хліб, що вмочував у цю грибну юшку.

Перші ознаки отруєння проявилися на другий день.

— Назарчик помер на два дні швидше за дідуся. В обох були печінкова, ниркова й серцева недостатність, — кажуть сусіди.

Зараз ви читаєте новину «Марія Бурмака втратила батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути