Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2016 08:30

Льоха Краснодонський 17 років був "злодієм у законі"
4

Кримінальному авторитету Олексієві Сальникову приписують організацію червневого бунту в Кіровоградській виправній колонії №6
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.primecrime.ru
дизайнер Соня Рікель
епідеміолог Дональд Хендерсон
 екс-президент Німеччини Вальтер Шеель

У Чернігові від серцевої недостатності 24 серпня помер "злодій в законі" 43-річний Олексій Саль­ников на прізвисько Льоха Краснодонський.

Сальников народився в місті Молодогвардійськ Луганської області. Підлітком займався рукопашним боєм. Уперше схопили в Одесі у вересні 1998-го. У віці 26 років його прийняли до "­злодіїв у законі". Після цього Сальникова ­двічі затримувало Управління по боротьбі з організованою злочинністю. Від судимостей чоловіка захищала довідка із психоневрологічного диспансеру.

"Познакомился с Краснодоном, когда снимал фильм о ворах. Запомнился отменным чувством юмора и зарядом позитива, — написав київський журналіст 36-річний Жан Новосельцев у соціальній мережі. — Якось у моєї дружини витягли з машини сумку. Тоді я згадав про ­Льоху Краснодонського. Набрав. Розповів, де і коли "відпрацювали" сумку, вказав марку машини. За півгодини передзвонили його люди. Попросили вийти на вулицю до місця крадіжки. Там стояла сумка. Видно, що речі запихали нашвидкуруч. Але кілька тисяч гривень, золото, годинник і документи були на місці. Недорахувалися 500 гривень. Льоха жартома уточнив — їх взяли "за роботу".

У лютому 2014-го у Святогорську на Донеччині Олексія Сальникова засудили на три роки за розбій. Відсидів рік.

Кажуть, на Луганщині був причетний до контрабанди з Росії.

24 серпня помер 98-річний екс-президент Німеччини Вальтер Шеель. Пост обіймав із 1974-го по 1979 рік. Його вважають одним із творців "нової східної політики" ФРН. Налагодив дипломатичні відносини з СРСР і соці­алістичною Польщею. Також був відомий як співак. З 2009-го Шеель жив у курортному місті Бад Кроцінґен на півдні Німеччини.

У четвер, 25 серпня, пішла з життя французький дизайнер 86-річна Соня Рікель. За словами доньки Наталі, жінка померла о 5:00 в Парижі від хвороби Паркінсона. Рікель розпочала кар'єру як оформлювач вітрини магазину. 1968-го заснувала бренд жіночого одягу. Протягом 20 років була віце-президентом Паризької палати моди. Сьогодні її модний дім випускає жіночий і дитячий одяг, парфуми, аксесуари та взуття.

Помер американський епідеміолог 88-річний Дональд Хендерсон. Смерть настала внаслідок ускладнення після перелому стегна. Наприкінці 1960-х чоловік очолював кампанію з викорінення натуральної віспи у світі. Це — одна з найбільш смертоносних інфекцій. Від неї у XX столітті загинули сотні мільйонів людей. 1980-го її оголосили ліквідованою.

Зараз ви читаєте новину «Льоха Краснодонський 17 років був "злодієм у законі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути