Ексклюзиви
вівторок, 27 грудня 2016 05:50

Едуарду Зебіну снаряд пробив каску
2

Фермер 60-річний Тарас Казнистий помер 18 грудня у канадській провінції Альберта. Прославився після появи на ”Ютубі” відеоролика, на якому скликає своїх бізонів українською мовою. Чоловік родом із села Михайлівка Лугинського району Житомирської області. Закінчив морське училище. Влаштувався моряком на корабель. Так потрапив у Канаду. Прожив там 40 років. Займався фермерством. — Батько мій був Казнистий Петро Петрович. Безрукий учитель, якого учні називали Колбою, — говорив Тарас. — Учителі нас завжди вчили, що в Радянському Союзі кожна людина — друг, товариш і брат. Коли після середньої школи я пішов до військово-морської школи в Кронштадті, зрозумів — то абсолютна брехня. Там були русскіє. А решта — хахли, чучмєкі, косоглазиє. А його назвеш кацапом — і з кулаками лізуть. А сядеш порозмовляєш із земляком своєю мовою, ти вже бандеровєц, фашист, — розповідав Казнистий у відеоролику.
Фото: ФОТО З САЙТА www.propozitsiya.com
Едуард Зебін із Полтави загинув під Авдіївкою на Донеччині. У нього залишилися дружина, двоє дітей і батьки

Справили дев'ятини за 40-річним Едуардом Зебіним із Полтави. Мав позивний "Фізик". Загинув під Авдіївкою Донецької області. Потрапив під мінометний обстріл. Снаряд пробив каску.

Едуард Миколайович був у 17-й резервній сотні добровольчого українського корпусу 1-ї штурмової роти.

— Хотів кращого життя для всіх. Телефоном лише й говорив, що все наладиться. А про власні проблеми мовчав. Усе тримав у собі, — каже 44-річна Тетяна з позивним "Альтаїр". Вона — керівник 17-ї Полтавської резервної сотні.

У Зебіна залишилися дружина, двоє дітей і батьки.

— Любив їх. Торік взимку в його дружини був день народження. Едік тоді перебував на навчанні поблизу Кременчука. Зателефонував мені. Попросив, щоб купила квіти для дружини. Мав єдине бажанням, щоб діти жили в нормальній Україні, — продовжує Тетяна.

Поховали Едуарда Зебіна в селі Новоселівка Дніпропетровської області. Там народився і виріс.

Анна ЛАКИЗА

Коротко

Український мовознавець і дисидент 95-річний Святослав Караванський помер 17 грудня в лікарні ­Балтимора, штат Мериленд, США. 31 рік відбув у радянських таборах за про­українську позицію. Останні 37 років жив в еміграції. Виїхав у США разом із дружиною Ніною Строкатою у лютому 1979-го. Караванський видав "Практичний словник синонімів української мови" і "Російсько-український словник складної лексики".

В американському Цинциннаті, штат Огайо, 17 грудня помер лікар 96-річний Генрі Геймліх. Відомий як винахідник "прийому Геймліха" для звільнення верхніх дихальних шляхів від сторонніх предметів. Мав ускладнення після тяжкого серцевого нападу. Віку доживав у притулку для літніх людей. Завдяки "прийому Геймліха" врятували президента США Рональда Рейгана, співачку Шер, акторів Елізабет Тейлор, Марлен Дітріх. Дружина лікаря Джейн померла в листопаді 2012 року. У Генрі залишилися дві доньки та двоє синів.

18 грудня в Лос-Анджелесі померла голлівудська актриса 99-річна Жа Жа Габор. Мала серцевий напад. За останні кілька років часто потрапляла до клініки. У листопаді 2010-го лікарі виявили в неї тромб на нозі, а потім і гангрену. Ампутували праву ногу. У лютому 2016 року госпіталізували з легеневою інфекцією. Одна з найвідоміших значних ролей актриси — танцівниця Жанна Авріль у мелодрамі "Мулен Руж". Також зіграла у фільмах "Ворог суспільства №1", "Печать зла", "Селюк у Беверлі-Хіллз". Габор дев'ять разів виходила заміж, сім разів розлучалася. А один шлюб анулювала. Її єдина донька Франческа Хілтон померла 5 січня 2015-го. Їй було 67 років.

Сороковини справили за полковником 58-річним Михайлом Логвіновим. Із ним попрощалися в його день народження 24 листопада в Запоріжжі. Михайло працював заступником обласного військового комісара з роботи з особовим складом. Наставляв мобілізованих перед відправленням в зону АТО. Навесні 2015-го теж поїхав туди. У відрядженні був 48 днів. Обидва сини Логвінова служили в 55-й артилерійській бригаді. Михайла поховали на Алеї пошани Капустяного кладовища в Запоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «Едуарду Зебіну снаряд пробив каску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути