Ексклюзиви
вівторок, 31 січня 2017 06:50

Андрій Шевчук намагався врятувати брата
2

Андрій Шевчук (на фото) із рідним братом Станіславом Гордійчуком із села Мартинівка Луцького району Волинської області втопилися в ямі старого колодязя
Фото: Фото надане Інною Кундлею
Станіслав Гордійчук

15 січня поховали братів 10-річного Станіслава Гордійчука та 14-річного Андрія Шевчука з села Мартинівка Луцького району Волині. Діти втопилися у ямі, що залишилася від старого колодязя.

— Стасік із Андрійком ходили рано посівати. Під вечір відпросилися в магазин. Хотіли щось купити. Пішли разом із сусідськими хлопцями Толиком і Сергієм, — розповідає директор Городищенської школи Інна Кундля, 39 років. — У магазині взяли петарди. Дорогою додому захотіли постріляти. Зайшли на ферму. Старші відправили менших братів додому. Стасік їх не послухав. Побіг за ними і впав у яму.

Андрій намагався врятувати брата.

— Старший брат cів на край ями та спустив ноги. Хотів, щоб він за них ухопився. Сергій тримав його за руку. Коли вона вислизнула, Андрій теж упав в яму. Сергій побіг по допомогу. Першими прибігли його батьки. На той момент у ямі було тихо. Пізніше рятувальники витягнули з колодязя тіла.

У братів залишилася сестра 7-річна ­Вікторія.

— Хлопці з порядної сім'ї, не розбишаки. Старший у матері від першого шлюбу. Їхня сестричка Віка ходить у перший клас. Уночі перед трагедією їй наснився сон. Ніби батько всадив у її серце ножа. Звідти потекли два струмки крові. Це при тому, що батько в них хороший. Ніколи зайвий раз не насвариться, — говорить Інна Кундля.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Шевчук намагався врятувати брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути