Ексклюзиви
четвер, 25 серпня 2016 11:58

Бути в плюсі: формула здорового прибутку

Автор: фото: introver.ru
  Семиразовий переможець змагання бодібілдерів ”Містер Олімпія” Арнольд Шварценеґґер у 1970-х нав’язав світу культ красивого і здорового тіла. Цим видом спорту почав займатися у 14 років. Найпрестижніший титул ”Містер Всесвіт” здобув 20-річним
Семиразовий переможець змагання бодібілдерів ”Містер Олімпія” Арнольд Шварценеґґер у 1970-х нав’язав світу культ красивого і здорового тіла. Цим видом спорту почав займатися у 14 років. Найпрестижніший титул ”Містер Всесвіт” здобув 20-річним

Три години на тиждень, віддані спортзалу, подарують 10 років життя

За даними кадрового порталу hh.ua, на зовнішність претендента при прийомі на роботу звертають увагу близько 80 відсотків вітчизняних роботодавців. Під час кризи вони "забувають" про закон, що забороняє дискримінацію, в тому числі, і за зовнішнім виглядом.

І вибирають здорових, красивих і підтягнутих – такі люди привабливіші, здатні домовлятися і ефективніші в роботі за їхніх "неспортивних" колег. Як стверджує відомий бодібілдер, керівник фітнес-клубів Тимур Мазур, здоров'я, успіх і щастя безпосередньо залежать від фізичної форми людини.

Історія шанобливого ставлення до тіла сягає корінням в античність. У давніх еллінів панував культ тіла. Це було обумовлено необхідністю мати хороших воїнів, повагою до спортивних досягнень і прагненням до зовнішнього естетичного ідеалу. В античні часи розум, дух і тіло вважалися триєдиним цілим. Досить згадати приказку: "У здоровому тілі – здоровий дух", що народилася в Древній Греції.

А тридцять років тому культ красивого підтягнутого тіла нав'язав світу Голлівуд. США як і раніше залишається світовим лідером за кількістю фітнес-клубів на душу населення і за кількістю відвідувачів спортзалів. Нині, як кажуть, мода на заняття спортом дійшла до того, що заможні мешканці Беверлі-Хіллз навіть своїх собачок записують на спеціальні фітнес-курси для тварин.

Багато знаменитостей – причому не тільки з шоу-бізнесу, але й світу бізнесу і політичних еліт – не соромляться зізнаватися, що історія їхнього зоряного або комерційного успіху почалася лише після того, як вони стали регулярно відвідувати фітнес-клуби. За визнанням Дженніфер Еністон, зірки фільму "Більше, ніж друг", тіла своєї мрії їй вдалося досягти у 38 років. Її юність і молодість були присвячені боротьбі із зайвою вагою, що "розтанула", тільки коли актриса почала регулярно відвідувати фітнес-клуб. Це дало не тільки ефектну фігуру, але і нові дуже вигідні контракти.

А ось одкровення британської співачки Келлі Осборн: "Через те, що я товста, я мучилася більше, ніж через пристрасть до наркотиків". Після скинутих 19 кг Келлі стала палкою прихильницею фітнесу. Це допомогло впоратися навіть з особистими проблемами. "Не думала ніколи, що вимовлю таке. Але я не дочекаюся, коли піду в фітнес-клуб", – написала вона на своїй сторінці в "Твіттері" після того, як дізналася про зраду нареченого.

Фітнес поширюється і в Україні. І в нас уже є вельми показові приклади того, як заняття над власним тілом повертають людей до повноцінного життя і дають їм можливість піднятися в "соціальному ліфті" до успіху. 30-річна киянка Олена Присяжна, здолавши лімфому (рак лімфатичних вузлів) четвертої стадії за допомогою потужної хіміотерапії, вирішила зайнятися фітнесом, щоб підбадьоритися і підкоригувати фігуру. Та так захопилася, що з часом сама стала фітнес-інструктором. Зараз дів­чина в прекрасній формі, виховує малюка, постійно тренується і бере участь в благодійних акціях на підтримку онкохворих.

"Рух, робота над власним тілом, заняття фізкультурою – це не примха, не тільки і не стільки данина моді. Вони сьогодні просто необхідні, – каже Отто Стойка, головний лікар Київського міського центру здоров'я. – Перш за все, підтримуються в робочому режимі серцево-судинна і дихальна системи. Рухова активність гальмує процеси розвитку атеросклерозу в судинах, робить серце витривалішим, насичує тканини киснем, виводить токсини, покращує розумову діяльність, зміцнює опорно-руховий апарат, імунну, нервову системи. Це універсальний засіб порятунку організму, що знаходиться в режимі постійного стресу".

21 робочий день на рік в середньому хворіє працюючий українець

2000 гривень на рік – щонайменше виплачує роботодавець за лікарняний одного співробітника

Автор: фото: onco.com.ua
 

500-2000 гривень доводиться витрачати на підтримуючу терапію і антибіотики, якщо захворів навіть на ГРВІ

2000-3000 гривень на рік коштує абонемент у мережевому фітнес-клубі

Зараз ви читаєте новину «Бути в плюсі: формула здорового прибутку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути