Ексклюзиви
середа, 25 травня 2016 10:58

"Захід тисне на Київ"

Президент Петро Порошенко 14 травня заявив про можливість виборів на Донбасі вже цього року за умови початку роботи озброєної поліцейської місії "Організація з безпеки і співробітництва в Європі" на окупованих територіях:

"Готуємося до відновлення політичних процесів. Вони можуть відбутися лише, коли на лінії зіткнення стоятимуть міжнародні моніторингові озброєні місії ОБСЄ – для забезпечення стовідсоткового режиму припинення вогню. Коли відведена відповідно до Мінських угод важка техніка й артилерія перебуватимуть під охороною цієї місії. І коли контроль над ділянками українсько-­російського кордону спочатку перейде до озброєних поліцейських ОБСЄ, а другим етапом – до українських прикордонників"

  Андрій Золотарьов, 50 років, політолог
Андрій Золотарьов, 50 років, політолог

ЗАХІД ТИСНЕ НА КИЇВ. Нещодавно заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд привезла Порошенку домашнє завдання. Для неї виконання Мінських угод необхідне. Інакше її кар'єра може скінчитися достроково. До цього прив'язане політичне майбутнє і Ан ели Меркель. Вона багато поставила на врегулювання ситуації за Мінськими угодами. Рейтинг її політичної сили падає. Невдача в Україні для неї небажана.

КРАЙНІЙ ТЕРМІН виконання домашнього завдання – ЛИПНЯ. Вирішуватимуть подальшу долю санкцій проти Росії. Кремль звинувачуватиме Україну в недотриманні угод. Київ може виявитися крайнім. Тому президенту доводиться вигадувати умови, на які не піде інша сторона. Росія блокуватиме присутність поліцейської місії ОБСЄ.

Можна махнути рукою і провести вибори під наглядом міжнародних спостерігачів. Участь українських партій там буде неможлива. Однак вибори легітимізують незаконні ДНР та ЛНР і

ПРИЗВЕДУТЬ ДО ГУСТОЇ ПОЛІТИЧНОЇ КРИЗИ в країні. Росія матиме впливову "кнопку" в Києві. Порошенко це розуміє.

Зараз розігрують варіант замороженого конфлікту. Найбільше зацікавлений у цьому Київ. США хочуть продовження санкцій проти Росії: щоб можна було показати, що Мінськ діє. А в Німеччині та Франції посилюється позиція пом'якшити чи навіть зняти санкції з Росії. Їхній товарообіг із нею був величезний

Зараз ви читаєте новину «"Захід тисне на Київ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути