пʼятниця, 13 січня 2017 14:13

"Учись завжди, працюй багато і стався до поразки як до паузи перед успіхом", - Сергій ЗАМЧІЙ, 41 рік, бізнесмен

Найсильніше враження останніх років – втрата мами. 10 місяців боровся за її життя, літав за кордон на консультації. Коли її не стало, ніби світ завалився. Досі здається, що вона десь поруч.

Материнська любов не зрівняється з жодною жіночою.

Гроші витрачаю дуже легко. Багато роблю імпульсивних покупок. Думаю, це спроба втекти від бідності. У дитинстві сім'я жила дуже скромно.

Звільнити працівника для мене – якесь покарання. Як і сказати "ні".

У бізнесі приймаю рішення легко і швидко. В решті життя, навпаки, дуже повільний. Перш ніж дійти до чогось – думаю, думаю – і знову по колу. Чому саме так вийшло? Чи можна було зробити інакше? Не голова, а палата мір і ваг.

  Сергій ЗАМЧІЙ. Народився в Харкові. Мати – медсестра, батько – завідувач лабораторії в університеті. У дитинстві мріяв бути військовим. Займався класичною гітарою й важкою атлетикою. За освітою – лікар-дерматолог і спеціаліст з державного управління. ­Закінчив медучилище, медуніверситет і Національну академію державного управління. Два роки працював лікарем. Потім пішов у фармацевтичний бізнес. Займався дистрибуцією ліків. Одночасно розвивав власний проект. Розробив і запустив у продаж два бактеріальні препарати – для нормалізації мікрофлори кишечника і приготування йогурту вдома. 2010‑го зібрав усі зароблені гроші й купив лазерний апарат для видалення новоутворень на шкірі. ”Починалося з кабінетика на 12 квадратних метрів. Зараз у мене з партнерами – дві клініки лазерної медицини у Харкові й одна – в Одесі. Видаляємо доброякісні утворення на шкірі, лікуємо варикозні хвороби”. Раніше рибалив, захоплювався полюванням. Тепер чотири рази на тиждень ходить у тренажерний зал і басейн. Їздить джипом Toyota Prado. Улюблена страва – стейк із яловичини. Улюблений одяг – джинси і біла сорочка.  У машині, в офісах, удома має по кілька пар окулярів. Про особисте життя не говорить. Має 12-річного сина і 14-річну доньку
Сергій ЗАМЧІЙ. Народився в Харкові. Мати – медсестра, батько – завідувач лабораторії в університеті. У дитинстві мріяв бути військовим. Займався класичною гітарою й важкою атлетикою. За освітою – лікар-дерматолог і спеціаліст з державного управління. ­Закінчив медучилище, медуніверситет і Національну академію державного управління. Два роки працював лікарем. Потім пішов у фармацевтичний бізнес. Займався дистрибуцією ліків. Одночасно розвивав власний проект. Розробив і запустив у продаж два бактеріальні препарати – для нормалізації мікрофлори кишечника і приготування йогурту вдома. 2010‑го зібрав усі зароблені гроші й купив лазерний апарат для видалення новоутворень на шкірі. ”Починалося з кабінетика на 12 квадратних метрів. Зараз у мене з партнерами – дві клініки лазерної медицини у Харкові й одна – в Одесі. Видаляємо доброякісні утворення на шкірі, лікуємо варикозні хвороби”. Раніше рибалив, захоплювався полюванням. Тепер чотири рази на тиждень ходить у тренажерний зал і басейн. Їздить джипом Toyota Prado. Улюблена страва – стейк із яловичини. Улюблений одяг – джинси і біла сорочка. У машині, в офісах, удома має по кілька пар окулярів. Про особисте життя не говорить. Має 12-річного сина і 14-річну доньку

Коли люди поводяться байдуже, сприймаю це як форму зради.

Маю три правила в житті: учись завжди, працюй багато і стався до поразки як до паузи перед успіхом.

Коли фахівця висмикуєш із державної системи і вбудовуєш у бізнес – це такий кайф! Людина приймає рішення – спочатку спробувати, потім залишитися, далі починає зростати і покращує соціальне становище. Кожен співробітник – як окремий проект.

Завдяки дітям став думати, як більше заробляти. Завдання будь-якого батька – виштовхнути дітей якомога вище.

Я подібний до пилососа. Дивлюся на людей і вбираю жести, слова, думки, ідеї. І в голові виникає образ. Це один типаж, а це – інший.

Раніше працював заради грошей. Заробив – запустив проект – знову працюєш. Зараз став замислюватися: заради чого? На день у мої клініки приходять близько 100 осіб. Отже, щодня допомагаю людям вирішити сто проблем.

У коханні головне – бути щирим.

Секрет успіху – у праці, знаннях і вмінні ризикувати.

Люблю бувати з дочкою в магазинах. Або піти в ресторан і смачно нагодувати. Чужі емоції інколи означають більше, ніж свої.

Люди мого кола – скоріше лікарі, ніж підприємці.

Головою працюю краще, ніж руками. Зрозумів це ще на перших курсах інституту, коли підробляв у відділенні оперативної гінекології. Спочатку другим асистентом, потім – першим. Мучив себе двічі на тиждень протягом двох років. А потім кинув. Треба було ставитися до чужих страждань обачливо і тверезо. А я не міг.

Хороший лікар відсотків на 70 – це комунікативні навички.

У 15 років усі хочуть самоствердитися, бунтують проти батьків. Вирішив зробити це за допомогою штанги. Тягання заліза давало відчуття крутості й незалежності. Коли заробив на нозі варикоз, штангу поміняв на гітару.

Мрію жити в Італії, в районі Тоскани. Відкрити маленьку кав'ярню – і працювати з ранку до вечора. Не для заробітку, а в задоволення.

Людей, які можуть просто дати грошей, – багато. Знайти компетентного партнера – ось питання.

Довгий час зловживав порадами. Людина мовчить, а я їй: зроби так, зроби сяк. Зупинився після того, як запитав себе: а ти готовий слухати інших?

Іноді емоції зашкалюють. Тоді кричу і б'ю посуд.

Не люблю свої дні народження. Рідко їх відзначаю. Мені кажуть, що це неправильно. Але що хорошого в тому, що ти став на рік старший?

Ніколи не тру долонею пам'ятники на удачу. Найяскравіші ­враження від закордону – люди.

Моє життя нагадує біг. Крутиш увесь час колесо, як білка.

Не можу довго перебувати вдома. Прийшов, відпочив і рухаюся далі. Мені потрібен простір. Чотири стіни замикають.

Коли поганий настрій, займаюся спортом або випиваю.

У бізнесі важливо не боятися. Один зі своїх препаратів хотів продавати у супермаркетах. Тримісячний експеримент провалився і обійшовся в кілька тисяч доларів. Не було ні запою, ні депресії. Зробив висновок – і пішов далі.

Вже багато років не лікую – і не хочеться. Цікавіше придумувати й організовувати. Коли трудишся один – це ремісництво. Коли працює група людей – це драйв.

Усе в житті контролювати нереально. Діти, здоров'я і стосунки у мене перебувають на аутсорсингу (передача частини завдань і процесів стороннім виконавцям. – Країна).

Про себе називаю чиновників інвалідами. Головний їхній талант – брати хабарі. Позбав такого кабінету, і він помре з голоду.

99 відсотків приватних медичних послуг перебувають у чорній зоні. Ринок росте і розвивається, багато хто стають мережевими компаніями, а показують збитки. Не тому, що шахраї. Просто інакше не виживеш. Реформувати треба не систему охорони здоров'я, а економіку країни. Зробіть платоспроможним пацієнта – і вже потім беріться до реформи.

Напевно, я – анархіст. Дуже не люблю державу. І у мене безлад у машині й на робочому столі.

Зараз ви читаєте новину «"Учись завжди, працюй багато і стався до поразки як до паузи перед успіхом", - Сергій ЗАМЧІЙ, 41 рік, бізнесмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути