Ексклюзиви
пʼятниця, 13 січня 2017 14:21

Порошенко з Коломойським зайшли занадто далеко

Національний банк України ввечері 18 грудня визнав Приватбанк неплатоспроможним. Рішення підтримали Кабінет міністрів і Рада національної безпеки та оборони. У понеділок, 19 грудня, оголосили, що Приватбанк стає державним.

Він обслуговує близько 20 мільйонів українців. Розрив між резервами та кредитним ризиком у грудні сягнув 148 мільярдів гривень.

Держава гарантує клієнтам Привату недоторканість і цілісність їхніх грошей. Після стабілізації установу продадуть

  Олексій ЛУПОНОСОВ, 35 років, фінансовий експерт
Олексій ЛУПОНОСОВ, 35 років, фінансовий експерт

Валерія Гонтарева сама призвела до того, що ситуація на банківському ринку погіршилась, і 40 його відсотків контролює Приват. Вона закривала банки. І люди несли гроші в установу, якій довіряли. Не було економічних причин націоналізувати Приватбанк. Тим більше таких вагомих, щоб робити це так швидко, та ще вночі з неділі на понеділок.

Із політичних причин головна – ВИБОРИ. Може статися, що парламентські будуть позачергові. Тепер Коломойський значно менше зможе впливати на їх результат.

Півроку тривала інформаційна атака на Приватбанк. При цьому не було жодного випадку невидачі депозиту. Банк працював. Маємо класичну рейдерську схему – з використанням державних важелів.

Коломойський не надавав інформацію ні податковій, ні решті організацій щодо фінансових операцій клієнтів банку. А тепер кожен податківець може подивитися, скільки грошей витратила людина, куди переводила, в якій кількості.

ПОРОШЕНКО З КОЛОМОЙСЬКИМ ЗАЙШЛИ ЗАНАДТО ДАЛЕКО. А заплатить за це кожен українець. По 2 тисячі доларів – за порятунок Приватбанку

Зараз ви читаєте новину «Порошенко з Коломойським зайшли занадто далеко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути