Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2016 12:41

Музеїв більшовизму робити не треба

В Україні досі не знесли близько тисячі пам'ятників Леніну. Майже половина з них – на окупованих територіях Донбасу і в Криму. Жодного монумента й погруддя "вождю" не залишилося в Закарпатській, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Чернівецькій областях. А на Тернопільщині всі пам'ятники повалили ще 1992 року

Не важливо, як швидко зносять пам'ятники Леніну. Головне – люди зрозуміли, що ЦЯ СТОРІНКА ДЛЯ УКРАЇНИ ПЕРЕГОРНУТА. Пацієнт одужує. Але більшість теперішніх громадян виросли на цьому. І в їхніх головах – різне.

  Сашко ЛІРНИК, 53 роки, письменник
Сашко ЛІРНИК, 53 роки, письменник

Важливо, щоб молодь зростала без культу вождя, без "совка". Адже не було б цього – не мали б зараз біди на Донбасі.

Мойсей водив євреїв пустелею 40 років не тому, що дороги не знав. А щоб вимерли ті, хто були рабами. Леніни – не просто пам'ятники. Це ціла система виховання. Якщо звикли їсти людей – стали канібалами. Так і тут.

Ніяких МУЗЕЇВ БІЛЬШОВИЗМУ РОБИТИ НЕ ТРЕБА. Це зветься: знесемо вас і тут таки вклонимося вам. Треба переплавити, розбити – щоб і згадки не лишилося. Під цими пам'ятниками страшні діла творилися.

Люди знайдуть, чим замінити їх. Недавно у Києві відкрили пам'ятник воїну-добровольцю. Замість погруддя Іллічу в селах український прапор висить. Приємно бачити.

Зараз ви читаєте новину «Музеїв більшовизму робити не треба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути