Ексклюзиви
понеділок, 30 січня 2017 18:11

З'явилися подробиці вбивства немовляти, яке народила школярка
6

Фото: Тетяна САРАХАН

У місті Козятин Вінниччини батьки, вчителі і лікарі не помічали вагітність 14-річної Тетяни, яка 28 січня самотужки народила вдома живого хлопчика, а потім викинула у вікно.

"Дівчинка у грудні хворіла. Простудилась. До неї приходив сімейний лікар. Оглядав. То ми вже собі не дивуємо, що не помічали її вагітності. У п'ятницю вона приходила у блузці. На фізкультуру ходила. Щоправда, лише на розминці була, бо звільнена від основної групи занять" - говорить директор школи № 2 Євгенія Кудрявець.

Зараз неповнолітня породілля під наглядом лікарів гінекологічного відділення райлікарні. Біля неї бабуся. Батьки відмовилися коментувати.

"Дайте спокій. Я на ліках. Нічого говорити не будемо без адвоката" - відказала бабуся.

Батьком дитини виявився 17-річний студент Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту. Він напівсирота. Його виховує батько та дідусь. Мати померла, коли хлопець навчався у 3 класі.

"Хлопець знав, що його дівчина вагітна. Просив, щоб вона розповіла матері. Сам не збирався відмовлятися від дитини. Не знав, що вона таке зробить, бо мав намір виховувати" - каже слідчий відділу поліції Козятина Дмитро Микитюк.

У Вінниці вже провели судово-медичну експертизу. З'ясували, дитина народилася живою і загинула від травм після падіння з 5-го поверху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Породілля задушила дитину і сховала у коморі

Дівчина народжувала вдома, коли в сусідній кімнаті спали її батьки. Вони не чули криків доньки під час пологів.

"В неї вночі почалися пологи і одразу після того відкрила вікно і викинула дитину. Потім пішла у ванну митися. В цей час прокинувся батько дівчинки. Побачив, що горить світло. Підходить і бачить, що донька вся в крові. Викликали "швидку", бо почалася кровотеча. Тільки під тиском лікарів, вона зізналася, що народила дитину. Батько поїхав додому і у дворі, під вікнами будинку знайшов мертве немовля, - додає слідчий. - Батьки підозрювали, що дитина вагітна. Дівчинка не підтверджувала. Можливо, мати в розмові з донькою залякувала, що в неї такий вік, що може "залетіти". Напевно, злякалася осуду".

За вбивство новонародженої дівчинці загрожує 5 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці вбивства немовляти, яке народила школярка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути