Ексклюзиви
четвер, 03 листопада 2011 14:37

Звільнили українців, які майже рік перебували в піратському полоні

Звільнили українців, які майже рік перебували в піратському полоні

Звільнено з піратського полону судно Blida, на борту якого знаходяться п'ять громадян України, повідомляє у четвер прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Як мені щойно доповіло посольство України в Греції, сьогодні з полону сомалійських піратів було звільнено судно Blida, на якому знаходяться 5 наших співвітчизників. В даний час це судно прямує до одного з безпечних портів", - сказав міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Судно "Blida" було захоплене сомалійськими піратами 1 січня поточного року, на його борту знаходилися 27 членів екіпажу: 6 українців, 17 алжирців, 2 громадяни Філіппін і по 1 - Індонезії та Йорданії. Захоплення відбулося в 150 милях (280 км) на північний схід від Салалу (Оман) в Аденській затоці, коли балкер йшов з Салалаха в Дар-ес-Салам (Танзанія). Судновласником є алжирська компанія International Bulk Carrier, оператором - грецька компанія Secur Holdings.

За інформацією видання "Морський бюлетень - Совфрахт", що утримує балкер Blida банда сомалійських піратів відмовилася від уже досягнутої домовленості про викуп судна: ватажок банди визнав суму викупу дуже маленькою і змінив посередника з боку піратів на іншого.

11 жовтня пірати дозволили американським військовим зняти з балкера двох хворих членів екіпажу, один з них - українець.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили українців, які майже рік перебували в піратському полоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути