четвер, 05 березня 2015 17:09

Журналістам показали бойовика, який приїхав на Донбас воювати за 3 тис рублів
3

Фото: pravda.com.ua

СБУ затримала росіянина, який приїхав воювати в Луганську область на боціі бойовиків.

Затриманим, якого журналістам "презентував" міністр інформполітики Юрій Стець, виявився 30-літній росіянин Хлюпін Олег В'ячеславович.

Він народився в Абхазії в місті Ткварчели, у 1994 році змушений як переселенець переїхати у Краснодар.

У 2004 році потрапив у Російську армію до 10-ої бригади спецназу ГРУ РФ, воював на території Чечні, у 2006 році звільнений у запас на посаді старшого розвідника. Після цього жив у Волгограді. До 2014 року працював водієм на підприємстві, але в грудні 2014 року був звільнений з роботи. За його словами, скорочення на роботі сталося через ситуацію після окупації Криму. Він заробляв 20 тисяч рублів, йому обіцяли в утворенні ЛНР 3 тисячі рублів на день.

"У грудні 2014 приїхав товариш Олексій, запитав не чи хочу я потрапити в ЛНР, платять непогано. Я зайшов на сайт подивитись, як потрапити в ЛНР/ДНР, було багато відгуків про те, що вони забезпечують обмундируванням, коштами. Треба було відкривати валютний рахунок.

У лютому прийшла повістка від військкомату на перепідготовку. Спізнився, не приїхав вчасно, військком волгоградського військкомату особисто запропонував поїхати в ЛНР. Але перед цим можна піти в одноразову операцію, проїхати від Луганська до Беловодська всі блокпости, контрольно-пропускні пункти зняти на відео, зафіксувати, скільки людей", - розповів Хлюпін.

За його словами, перед під'їздом до митниці, перед Міллерово стоїть дуже великий ешелон з технікою і стоять на ньому танки й самохідні установки.

"Зброя вся російська.

Коли заїжджали в Луганську область на рейсовому автобусі "Волгоград-Луганськ" російська митниця формально поставилась до документів, за нею була митниця ЛНР. Там стояли російські військові, із шевронами й у формі.

Мене повинні були просто поставити на блокпост, на перевірку автотранспорту, особистих речей, документів, я не мав брати участь у якихось бойових діях, терористичних актах", - розповів він.

Затриманий кілька разів повторив, що люди їдуть на Донбас, бо російські ЗМІ не повідомляють правду про те, що там відбувається.

За інформацією "Української правди", Хлюпін не встиг провести жодної операції, був затриманий співробітниками СБУ. Обставини затримки не розкриваються.

Порушено кримінальну справа по ст. 15 і 258 год 3 – тероризм.

Зараз ви читаєте новину «Журналістам показали бойовика, який приїхав на Донбас воювати за 3 тис рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути