четвер, 02 жовтня 2014 15:11

Злочини старої влади: Янукович з "компанією" відмили через "Укртелеком" 220 млн

Злочини старої влади: Янукович з "компанією" відмили через "Укртелеком" 220 млн
Віктор Янукович. Фото: thekievtimes.ua

Вищі керівники держави, екс-посадовці Кабміну, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, ТОВ "ЕСУ" та ПАТ "Укртелеком" привласнювали кошти в "особливо великих розмірах".

Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

"За матеріалами відомства Генепрокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом розтрати та привласнення коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах колишніми вищими керівниками держави, екс-посадовцями Кабінету Міністрів України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, ТОВ "ЕСУ" та ПАТ "Укртелеком", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у 2010-2013 рр. Віктором Януковичем за злочинною змовою з іншими посадовцями - Миколою Азаровим, Юрієм Колобовим, Анатолієм Мярковським, главою Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Геннадієм Рєзніковим, членом наглядової ради "Укртелекому" – директором ТОВ "ЕСУ" Іллєю Солодовським, було сплановано злочин та у протиправний спосіб внесено зміни до державного бюджету, внаслідок чого незаконно профінансовано будівництво виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку, що обійшлося державі у 220 мільйонів гривень.

"Згідно з умовами договору купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "Укртелеком" вказані роботи мали здійснюватись виключно за рахунок покупця – ТОВ "ЕСУ". 30 вересня ц.р. усім зазначеним особам Генеральною прокуратурою України оголошено підозри про вчинення злочину. Триває слідство", - повідомили у відомстві.

Зараз ви читаєте новину «Злочини старої влади: Янукович з "компанією" відмили через "Укртелеком" 220 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути