субота, 20 вересня 2014 12:45

Спецтема: Війна на Донбасі

Жертв немає: стали відомі подробиці потужного вибуху у Донецьку

Жертв немає: стали відомі подробиці потужного вибуху у Донецьку
dialog.ua

Два вибухи сталися у цеху на Донецькому казенному заводі хімічних виробів: перший - в результаті влучання снаряду ззовні, другий - в результаті детонації залишків вибухівки, повідомив заступник голови Ворошиловської райради Донецька Іван Приходько.

"О 10.35 було пряме влучання у цех промислової вибухівки під №47, там залишалися залишки вибухівки. Сталася детонація, був повторний вибух. Пощастило, що не потрапило в основне сховище вибухівки, де лежить близько 2,5 тис. тонн", - повідомив він в ефірі телеканалу "112. Україна" у суботу.

За даними Приходька, жертв немає, а руйнування на заводі "достатньо серйозні". Він підкреслив, що жертв і постраждалих немає, так як завод стоїть фактично порожній, на його території нікого не було. Крім того, житловий сектор знаходиться на достатній відстані від заводу.

Заступник голови також розповів, що проїхав по довколишньому житловому сектору, з руйнувань зафіксував вибиті вікна.

Приходько повідомив, що пожежу на місці локалізують бригади ДСНС.

"На жаль, це все сталося в момент заходу в Донецьк гуманітарного конвою (порядку 200 вантажівок гумконвою)", - додав заступник голови Ворошиловської райради.

У той же час, в соцмережах жителі Донецька пишуть про те, що склад на заводі вибухнув зсередини, а не в результаті обстрілу.

Донецький казенний завод хімічних виробів входить в державний концерн "Укроборонпром". Завод займається, зокрема, утилізацією боєприпасів, ремонтом і реставрацією боєприпасів, виготовленням спеціальних виробів.

Зараз ви читаєте новину «Жертв немає: стали відомі подробиці потужного вибуху у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути