Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2015 13:49

Закордонні ЗМІ розвіяли міф про причетність України до трагедії з Боїнгом

Закордонні ЗМІ розвіяли міф про причетність України до трагедії з Боїнгом
Фото: РБК

Німецькі ЗМІ не знайшли підтверджень версіям про можливу причетність українських військових до катастрофи Малайзійського літака MH17, проте знайшли непрямі свідчення проти бойовиків.

Про це повідомляє РБК з посиланням на журналістське розслідування, яке провели журналісти Süddeutsche Zeitung, а також телеканалами WDR і NDR.

Журналісти наводять кілька свідчень місцевих жителів, які промовляють на користь того, що Boeing був збитий саме зі ЗРК "Бук".

Вони кажуть, що 17 липня 2014 року чули потужний удар, за яким пішов свист. На знімках, зроблених жителями міста Тореза, видно сліди димового шлейфа, які характерні для запуску ракет "Бук".

Згідно з однією з розглянутих версій, нав'язаною Росією, "Бук", з якого, можливо, був збитий Boeing, міг бути з арсеналу української армії або навіть бути задіяний самими українцями. Журналісти WDR, NDR і Süddeutsche Zeitung опитали місцевих жителів, які спростовують інформацію про пересування українських комплексів "Бук" 17 липня, у день катастрофи.

Журналісти також вказують на те, що в травні вони були на базі українських ППО в Донецьку. Уже тоді, за їхніми словами, вона була зруйнована, транспортних засобів там не було. Це свідчить проти тієї версії, що ополченці захопили українські буки на українській базі (бійці підрозділів ДНР взяли під контроль базу ПВО тільки в 29 липня).

За іншою розглянутою версією, яку також нав'язує Росія, малайзійський Boeing міг бути збитий українським штурмовиком Су-25. Журналісти опитали експертів, які брали участь у розробці Су-25, ті заявили, що штурмовик не в змозі вести стрілянину на висоті 10 тис. метрів – це призвело б до катастрофи Су-25.

Зараз ви читаєте новину «Закордонні ЗМІ розвіяли міф про причетність України до трагедії з Боїнгом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути