Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2014 20:45

Захоплена терористами українська льотчиця перебуває в СІЗО Воронежа - ЗМІ

Захоплена терористами українська льотчиця перебуває в СІЗО Воронежа - ЗМІ
Фото: mukachevo.net

Захоплена в полон бойовиками на Донбасі українська льотчиця Надія Савченко в даний час знаходиться в СІЗО Воронежа. І в Росії її мають судити за звинуваченням у причетності до загибелі російських журналістів. Про це повідомляє увечері у вівторок канал "1+1".

Канал озвучив телефонний коментар російського адвоката Савченко Миколи Шульженка, який повідомив, що затримана українська льотчиця відчуває себе нормально і умови утримання її задовільні.

"Вона жива-здорова... далі буде видно, як буде розвиватися ситуація, оскільки слідство йде, як правило, 2 місяці, потім можуть продовжити", - сказав адвокат.

Раніше в ЗМІ пройшла інформація, що бойовики вивезли полонену українську льотчицю до Росії. 31-річна штурман Савченко пройшла армійську школу ВДВ, відслужила в складі українського миротворчого контингенту в Іраку, після чого в 2009 році закінчила Харківський університет повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Після близько 30 днів боїв у складі добровольчого батальйону "Айдар" потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя (Луганська обл.) у червні. За інформацією ЗМІ, бойовики готові були обміняти льотчицю на 4-х бойовиків. Переговори про звільнення Савченко неодноразово зривалися.

Зараз ви читаєте новину «Захоплена терористами українська льотчиця перебуває в СІЗО Воронежа - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути