пʼятниця, 04 вересня 2015 10:52

"Вони дві машини зі шматками тіл вивезли" - боєць АТО про найуспішнішу операцію з січня

Автор: twitter.com
 

У ніч на 10 серпня бійці 72-ї бригади взяли Новоласпу і Староласпу штурмом, провівши найуспішнішу військову операцію з січня. Вже через кілька годин після початку атаки військам було наказано відійти назад. Були зайняті колишні позиції.

"Новая газета" поспілкувалася з бійцем ЗСУ, який брав участь в зачистці.

"Вечір, спостерігаємо, вони все стягуються, стягуються, стягуються. Ми повідомили командуванню, командування повідомило на сектор. Вони кажуть: спостерігайте. Коротше, на рівні бригади була досягнута домовленість, що, як тільки з їхнього боку щось летить, - відповідає вся артилерія бригади. Ми готові були.

Це був не бій, а краса. Вони влаштували обстріл - класичний, але ми зазвичай мовчимо, а тут вся бригада як *** (двинула) так *** (двинула). Найбільша бригада в Україні! Тут лампочки лопалися, земля тремтіла. Це був зоряний час, але думав, що точно мене вб'є.

Ми били усією міццю. Командир доповів ОБСЄ: нас обстрілювали, ми відповіли. У європейців істерика. Тут сепари включають героїв, ідуть на наші позиції, командир каже: не реагуйте. І вони майже всі там на мінних полях залишилися. Чоловік 150 полягло, вони дві машини зі шматками тіл вивезли потім. Після цього їх попустило дуже різко. І ми два села зачистили. Вони аж там всралися, так бігли. Вони там вже жили у сім'ях, у будинках, взагалі не очікували, що ми прийдемо. Цивільних ми не чіпали.

Наш танк залетів у Білу Кам'янку, дав по трьох бетеерах, роздовбав беху, але вони його підірвали. А екіпаж звалив. Білу Кам'янку ми вже не брали.

Потім вони почали групуватися, ми почали обкопуватися. І тут бам - наказ, відступаємо до колишніх позицій. Пройшли назад два села. Три танки там залишили. Мені не описати, що на душі коїлося", - розповів боєць.

Нагадаємо, зранку 10 серпня з'явилася інформація, що 72-а бригада вибила супротивника і зайняла кілька висот у районі Старогнатівки. За даними Генштабу, противник у той день втратив 1 танк, 2 БМП і один БТР.

Зараз ви читаєте новину «"Вони дві машини зі шматками тіл вивезли" - боєць АТО про найуспішнішу операцію з січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути