неділя, 28 серпня 2016 14:35

Влада села вирішила виселити всіх ромів

Влада села вирішила виселити всіх ромів

Сільрада Лощинівки Ізмаїльського району Одеської області вирішила виселити представників ромської національності з населеного пункту. Про це повідомляє trassae95.com.

Таке рішення прийняли на позачерговій сесії сільради, проведеній у зв'язку з вбивством 9-річної дівчинки.

Вранці в Лощинівці відбулися збори жителів. Люди вимагали виселити всіх ромів з села. За їх словами, представники цієї національності постійно чинять беззаконня, торгують наркотиками, забирають мобільні телефони у дітей, шахраюють.

На вимогу мешканців Лощинівки депутати сільради провели екстрену сесію. Вони затвердили рішення громади про виселення циган з села. Як це відбуватиметься, поки що незрозуміло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі села повстали проти вбивці дівчинки

У Лощинівці проживають близько 10 сімей ромів. У двох з них власне житло, інші орендують. Орендарів примусять розірвати договори з ромами. Дві сім'ї, які володіють житлом, зобов'яжуть його продати і виїхати з населеного пункту.

Доки проходила сесія хтось повідомив, що роми, які напередодні виїхали з Лощинівки, повернулися. Розлючений натовп попрямував громити їхні будинки і чинити розправу. В село дійсно повернулися 3 жінки ромської національності. Побачивши натовп, який направляється до них, ромки побігли в поле. Люди почали їх наздоганяти. Від розправи жінок врятував спецназ, який оточив їх і вивіз на автомобілі.

Нагадаємо, затриманий поліцейськими підозрюваний у вбивстві дівчинки в селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області не визнає своєї провини.

Зараз ви читаєте новину «Влада села вирішила виселити всіх ромів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути