понеділок, 27 квітня 2015 10:26

Влада Німеччини знала про авіазагрозу над Донбасом, але "Малайзійським авіалініям" не сказала

Влада Німеччини знала про авіазагрозу над Донбасом, але "Малайзійським авіалініям" не сказала
Фото: styknews.info

Перед катастрофою малазійського "Боїнга" на Донбасі в липні 2014 р. уряд Німеччини був обізнаний про можливі обстріли пасажирських літаків над Донбасом.

Про це повідомляє "РБК-Україна" із посиланням на німецькі ЗМІ.

Зазначається, що, незважаючи на загрозу обстрілів, влада Німеччини не винесла застереження німецьким авіакомпаніям у зв'язку з ймовірною небезпекою польотів над територією конфлікту.

За два дні до катастрофи рейса MH-17 авіакомпанії Malaysia Airlines, 15 липня 2014 р., німецьке МЗС звернуло увагу у телеграфному повідомленні на тривожну ситуацію на Донбасі у зв'язку з обстрілом українського військово-транспортного літака АН-26, що летів на висоті більше 6000 м.

Повідомляється, що військові експерти визнали, що для цивільної авіації в регіоні склалася реальна загроза. Крім того, німецька розвідслужба BND кілька разів повідомляла уряду, що безпека польотів у зоні українського конфлікту не забезпечена.

Міністерство транспорту Німеччини підтвердило, що Берлін не попереджав про можливе погіршення ситуації з пасажирськими перельотами на сході України.

Нагадаємо, малайзійський Boeing 777, що виконував рейс MH-17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий ракетою над територією Донецької області. Всі 298 чоловік на борту загинули.

Зараз ви читаєте новину «Влада Німеччини знала про авіазагрозу над Донбасом, але "Малайзійським авіалініям" не сказала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути