Ексклюзиви
вівторок, 15 жовтня 2013 23:20

Вінницька школярка до школи ходила із кухонним ножем

Вінницька школярка до школи ходила із кухонним ножем
Фото: guns.allzip.org

11 жовтня 15-річна Ніна Гнатенко, учениця 10-А класу  Вінницької ЗОШ №20,  порізала кухонним ножем свою однокласницю. Потерпілу звати  Іра Шатківська. Вчора дівчину із реанімації перевели у хірургію. Інцидент стався, коли школярки  поверталися із школи додому, біля магазину  на  вулиці Тропініна. Очевидці кажуть, що дівчата спочатку сварилися, потім почали смикати одна одну за коси. Тоді Ніна дістала ножа, почала ним розмахувати, двічі нанесла удари супротивниці. Третій удар був   був у живіт.

"Дівчину привезли до нас із порізами стегна, плеча та проникаючою раною в животі, трохи нижче пупка. Внутрішні органи пошкоджені не були.   Її прооперували.  Ускладнень після операції не було, тому дівчину перевели до хірургії",  -  розповів Анатолій Стародуб, завідуючий реанімаційним відділенням Вінницької дитячої обласної клінічної лікарні.

"Дівчина в шоковому стані, у неї  переляк, стрес, але рани не смертельні",  - каже Віктор Гончарук, хірург дитячої лікарні.

Життю Ірини  нічого не загрожує, проте до кінця тижня перебуватиме під наглядом лікарів. Ні дівчина, ні її матір ситуації не коментують.

У школі кажуть, що Ірина з Ніною дружили останніх чотири роки. Ходять чутки, що посварилися через хлопця.

Директор школи характеризує дівчат позитивно. Мама Ніни Гнатенко працює  вчителем у цій же школі, але який предмет  викладає - не розповідають.

"Так, мама дівчини працює в цій школі, але ким - це персональні дані. Зараз багато негативних коментарів в її бік, чи має вона право виховувати чужих дітей, коли свою не виховала. Можу сказати, що її вини в цьому випадку немає", - коментує заступник  начальника обласного управління освіти Андрій Лисак.

"Пригода сталася поза межами території школи, в позаурочний час, тому нічого не можу сказати про інцидент. Вчилися дівчата гарно.  Відмінницями не були, але оцінки мали позитивні. А про маму Ніни - вона й надалі працюватиме в школі, ніякого тиску з боку керівництва на неї немає", - каже директор ЗОШ№20 Володимир Малінін.

По справі порушили кримінальне провадження - нанесення легких тілесних ушкоджень. Ніна Гнатенко поки що перебуває у статусі свідка. Тільки коли Ірину випишуть із лікарні, а її історію хвороби вивчать експерти - будуть шукати винних. За  статтею кримінального кодексу, злочиннниці світить  штраф - 50 неоподаткованих  мінімумів, громадські або виправні роботи. Як кажуть у міліції, дівчина неповнолітня, тому відпрацьовувати не буде. А штраф - 850 гривень, за неї заплатять батьки.

Зараз ви читаєте новину «Вінницька школярка до школи ходила із кухонним ножем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути