Ексклюзиви
неділя, 20 квітня 2014 17:23

Військових на Донбасі провокують російські журналісти

Військових на Донбасі провокують російські журналісти
Фото: google.com.ua

Останнім часом в Луганській та Донецькій областях почастішали випадки провокацій проти військовослужбовців Збройних Сил України, які несуть службу на блокпостах, опорних пунктах підрозділів чи охороняють базові табори.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони.

Так, тільки за останній тиждень на блокпості, що розташований біля Луганська в напрямку міста Щастя відбулося декілька надзвичайних подій, - сказано у документі.

"У бік військовослужбовців, які несуть службу на об'єкті зі зброєю в руках, невідомі у масках неодноразово кидали каміння та петарди, а також вели вогонь з травматичної зброї. При цьому люди у погонах постійно чули у свій бік образи та погрози", - розповіли у відомстві.

Згідно з повідомленням, у більшості подібних випадків в кульмінаційний момент "конфлікту", який намагаються роздмухати невідомі агресивно налаштовані громадяни, з'являються журналісти з логотипами російських телеканалів та задають українським військовослужбовцям провокаційні питання.

У Міноборони вважають, що такі дії мають на меті виставити українських військових "загарбниками" та "людьми, які застосовують силу проти мирного населення".

Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України нагадує, що військовослужбовці під час несення служби зі зброєю в руках виконують бойове завдання, і у випадках, передбачених законами України, мають право діяти проти порушників на території військового об'єкту відповідно до вимог чинного законодавства та Статутів ЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Військових на Донбасі провокують російські журналісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути