пʼятниця, 14 квітня 2023 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Відбирають телефони: окупанти посилюють тиск на жителів захоплених територій

Відбирають телефони: окупанти посилюють тиск на жителів захоплених територій
Російські загарбники посилюють терор на захоплених територіях. Фото: gettyimages.com

На захоплених росіянами територіях Луганщини вже третій місяць немає мобільного інтернету. Його нібито "задля безпеки" вимкнув оператор.

Нині окупанти поширюють інформацію, що послугу можуть відновити "найближчим часом". Тим часом загарбники посилюють тиск на місцевих мешканців. Про це повідомили у Луганській ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти посилили терор на окупованій Луганщині

Зокрема, в деяких населених пунктах Троїцької громади російські загарбники посилюють перевірки ‒ бояться витоку інформації щодо дислокації їхніх підрозділів.

"Збільшилась кількість патрулів. Під час обходу помешкань у людей відбирають мобільні телефони. Введено заборону залишати населені пункти. Через незадовільні для окупантів темпи примусової паспортизації на допомогу місцевим співробітникам паспортних столів приїхали 300 спеціалістів із регіонів РФ. Працюють мобільні пункти, які привозять цей паспорт ледве не додому, також триває поквартирний обхід літніх людей", ‒ повідомляють в ОВА.

Окупаційні війська продовжують використовувати медичні заклади на захоплених територіях України у власних цілях. Зокрема, подібне спостерігається на Луганщині, повідомив Генштаб Збройних сил України.

На тимчасово захопленій Росією території Луганщини не припиняються випадки насильницького викрадення загарбниками цивільного населення. У Старобільську росіяни проводять обшуки місць проживання громадян, яких підозрюють у підтримці України.

Зараз ви читаєте новину «Відбирають телефони: окупанти посилюють тиск на жителів захоплених територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути