неділя, 22 січня 2017 13:54

В СБУ пов'язують замах на Геращенка з вбивством Шеремета

В СБУ пов'язують замах на Геращенка з вбивством Шеремета

Обставини планування та організації замаху на вбивство народного депутата України Антона Геращенка є ідентичними підготовці і здійсненню теракту проти Павла Шеремета. Про це заявив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

"По суті, все це - і планування, і вчинення замаху на вбивство - ідентичні підготовці і здійсненню теракту проти Павла Шеремета. Є деталі, які можуть свідчити про ідентичність підходу до скоєння злочину", - заявив Зорян Шкіряк.

Правоохоронці перевірятимуть наявність взаємозв'язку між цими двома подіями.

На думку радника глави МВС, за організацією цього злочину стоять спецслужби Російської Федерації.

"У даному випадку ми можемо говорити про те, що людина, яка, за нашою інформацією, є замовником вбивства Антона Геращенка, має безпосередній стосунок до російських спецслужб. Те ж саме стосується і злочину - вчинення теракту і вбивства Павла Шеремета. Але відповідь має дати слідство", - заявив Зорян Шкіряк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СБУ пояснили причину замаху на нардепа

Він бачить дуже близький підхід до організації замаху на народного депутата Антона Геращенка і журналіста Павла Шеремета.

На думку Зоряна Шкіряка, мотивом замаху на Антона Геращенка могла стати його антиросійська діяльність і діяльність сайту "Миротворець".

"Головний мотив, на наше глибоке переконання, - це відкрита публічна антиросійська діяльність і, безумовно, діяльність сайту "Миротворець", тому що сайт "Миротворець" є кісткою в горлі для російських спецслужб і, власне, російських терористичних банд", - прокоментував радник глави МВС Зорян Шкіряк.

Глава СБУ Василь Грицак заявив, що співробітники СБУ запобігли вбивству громадського діяча, народного депутата України.

"Передбачалося два варіанти. Перший варіант – це закладка вибухового пристрою під автомобіль народного депутата. І другий варіант – це підрив саморобного вибухового пристрою на шляху прямування народного депутата", - заявив Василь Грицак.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ пов'язують замах на Геращенка з вбивством Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути