Ексклюзиви
середа, 04 березня 2015 19:19

В лавах "ЛНР" і "ДНР" воює близько 500 білорусів - журналіст

В лавах "ЛНР" і "ДНР" воює близько 500 білорусів - журналіст
Фото: expres.ua

Журналіст білоруського Єврорадіо Євген Валошин провів розслідування і з'ясував, що в рядах бойовиків на Донбасі воює близько 500 білорусів.

Цю інформацію він отримав від одного з найманців, створивши фейкові анкети в соцмережах, повідомляє Новое Время.

Троє білоруських найманців виявилися колишніми десантниками з елітної 5-ї окремої бригади спеціального призначення, що дислокується в Мар'їній гірці під Мінськом. Серед них - Сергій Савич, позивний Білий, соратник Мотороли, що воює в підрозділі Спарта. Друзі Білого розповіли, що саме він встановлював прапор Новоросії в Донецькому аеропорту. А він сам в інтерв'ю Єврорадіо повідомив, що воював під Савур-Могилою, в Сніжному, в Донецькому аеропорту та Дебальцеве.

Ще один бойовик Олексій Фоков з Гродно, пов'язаний з організацією Російська національна єдність. На сторінці білоруського відділення РНЄ Вконтакте проводиться набір чоловіків старше 23 років у лави бойовиків. Добровольців з військовою підготовкою відправляють "для захисту росіян і російськомовних людей на території колишньої України".

Законодавство Білорусі розцінює участь громадян у військових діях іншої країни як кримінальний злочин. Але поки не було порушено жодної справи.

"Вони визнали, що провалили цей напрямок і що пора серйозно цим зайнятися", - каже журналіст про реакцію силовиків на його публікації.

Зараз ви читаєте новину «В лавах "ЛНР" і "ДНР" воює близько 500 білорусів - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути