середа, 02 квітня 2014 14:07

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

У Криму викрали голову держпідприємства, місцева "самооборона" вимагає викуп

У Криму викрали голову держпідприємства, місцева "самооборона" вимагає викуп

У Криму викрадений 36-річний громадянин України, зареєстрований в Донецьку, Потапов Олексій Миколайович - директор державного підприємства "Воденергоремналадка". Про це Gazeta.ua повідомив батько викраденого чоловіка.

Підприємство, яке очолює Потапов, встановлює і обслуговує повітряні електростанції німецької фірми FUHRLANDER AG в Криму. Викрадачі, нібито, вимагають перевести з рахунку підприємства десятки мільйонів гривень на їхні рахунки і переписати вітряні енерговишки заднім числом на їхні підприємства і на них особисто.

Олексій Потапов був захоплений на своєму робочому місці в м.Сімферополь в офісі підприємства у понеділок 31 березня. Він третю добу знаходиться в заручниках, в руках елементів з так званої "кримської самооборони".

Учора, 1 квітня, викрадачі зробили обшук в квартирі, яку орендує викрадений - за адресою: Сімферополь, вулиця Ковильська, будинок 86, квартира 6. Узяли, що хотіли - документи, цифрові носії інформації, матеріальні цінності, гроші, автомобіль.

Олексій Потапов виїхав з Криму на свята 8-9 березня до родичів в Донецьк, де дізнався, що в Сімферополі захоплений в заручники його заступник з вимогою викупу за звільнення. В результаті двотижневих переговорів заступника звільнили.

Батько Олексія - Микола Олексійович Потапов, знаходячись в Сімферополі, сьогодні вранці - 2 квітня - написав заяву в прокуратуру Криму і Генпрокуророві РФ. Він так само звернувся на гарячу лінію міністерства іноземних справ України, але отримав відповідь: ми не контактуємо з кримською владою.

- Син працював в Криму в Сімферополі. Коли був референдум, він поїхав на тиждень до нас, в Донецьк, - розповів Gazeta.ua Микола Олексійович Потапов. - В понеділок повернувся на роботу і там його захопили. Підприємство, а якому працює син, належить Державному агентству водних ресурсів України. Учора мені подзвонив син з чужого номера і повідомив, що його везуть в лікарню - в кардіологію лікарні Семашко. Я знайшов адвоката і ми разом поїхали туди. У лікарні на процедурі сина оточували люди у військовій формі. Люди в цивільному одязі, які теж були поруч, сказали, що син затриманий.

Адвоката вони до сина не пустили. Але мені дали можливість поговорити з сином через двері і він сказав: "Невідомі мене викрали і видають себе за охорону Ради міністрів Криму". Від нього вимагають поставити під документами про передачу майна підпис. Під час обшуку годинник прихопили, машину сина "Мерседес" забрали собі. У ній були документи підприємства. З чуток - нібито керує цією операцією заступник Аксьонова - якийсь Пахоменко, але чи так це - я не знаю. У сина гіпертонічний криз. Хоча у викрадачів є машина з написом "поліція", сина утримують на якихось конспіративних квартирах. Вимагають державне майно "Воденергоремналадка" шляхом шантажу та погроз. Син не спить взагалі, просить його виручити з полону.

Зараз ви читаєте новину «У Криму викрали голову держпідприємства, місцева "самооборона" вимагає викуп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути