неділя, 01 березня 2015 13:31

Україна направила ноту в російський МЗС щодо виїзду Дурицької з країни

Україна направила ноту в російський МЗС щодо виїзду Дурицької з країни

Свобода пересувань ключового свідка у справі про вбивство опозиційного російського політика Бориса Нємцова, громадянки України Ганни Дурицької не обмежена. Окрім того Україна направила ноту в МЗС РФ з проханням забезпечити її право повернутися в Україну.

Про це заявив речник МЗС України Євген Перебийніс.

За словами представника МЗС України, вона має намір повернутися в Україну і українські дипломати буде всіляко цьому сприяти.

"З Ганною Дурицької підтримується постійний контакт нашого консула в Москві. Вона висловила бажання повернутися в Україну. У зв'язку з цим посольство направило ноту в МЗС РФ з проханням забезпечити її право повернутися в Україну", - сказав він.

Речник МЗС також заявив, що місцезнаходження Дуріцкой відомо українським дипломатам.

"Нам відомо, де вона знаходиться - вона проживає в квартирі друзів. Свободу її пересувань її також ніхто не обмежує. Єдине - вжито посилені заходи безпеки", - зазначив він.

За словами представника українського зовнішньополітичного відомства, Дуріцкая проходить у справі про вбивство Нємцова в якості свідка; в даний час вона забезпечена адвокатом.

"Вона добровільно погодилася надати свідчення правоохоронним органам Російської Федерації у цій справі", - сказав Перебійніс.

Як повідомлялося, Нємцов був застрелений в центрі Москви 27 лютого близько 23:30, коли йшов з Дуріцкой по Великому Москворецкому мосту в центрі російської столиці. Слідчий комітет РФ розглядає кілька версій вбивства політика, включаючи політичний і побутовий мотиви.

Зараз ви читаєте новину «Україна направила ноту в російський МЗС щодо виїзду Дурицької з країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути