Ексклюзиви
середа, 27 травня 2015 13:13

У зоні АТО знову гуркотів ворожий "Град". Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 27 травня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 26 травня
Ситуація на Донбасі. 25 травня

Терористи поливають вогнем усю лінію фронту. Найспекотніше - на Донецькому напрямку.

Про це повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"На Маріупольському напрямку тривають перестрілки у районі населеного пункту Широкине. Тут окрім активного використання проити наших підрозділів бойовиками 122-міліметрової артилерії, мінометів калібром 120 міліметрів, а також роботи снайперів, бойовики застосували проти наших військовослужбовців самохідну артилерійську установку калібром 152 міліметри. Це, а також інше важке озброєння бойовики ховають у тимчасово окупованій Саханці. У зв'язку з тим, що вогонь бойовиків несе активну загрозу нашим військовослужбовцям, сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку ситуація залишається найбільш складною. Бої в районі аеропорту не припиняються. Під ворожим вогнем наші позиції в районі Пісків, Авдіївки та Мар'їнки. Не вщухає вогонь противника також і на околицях Горлівки, йдеться про селища Кірове і Лозове, що біля Світлодарська. Також наші позиції у Волноваському районі двічі були обстріляні з реактивних систем залпового вогню "Град".

На Луганському напрямку бойові дії тривають практично по всій лінії зіткнення від Золотого і до Станиці Луганської. Також надзвичайно складна ситуація на околицях окупованого Первомайська та в районі Бахмутської траси - тут бойовики шукають слабкі місця у наших позиціях", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «У зоні АТО знову гуркотів ворожий "Град". Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути