Ексклюзиви
пʼятниця, 19 грудня 2014 11:57

У своєму "шоу" Путін не сказав нічого нового - західні ЗМІ про виступ президента РФ

У своєму "шоу" Путін не сказав нічого нового - західні ЗМІ про виступ президента РФ
Фото: gazeta.ru

Замість того, щоб розповісти, як боротися з фінансовою кризою в Росії, Путін на підсумковій щорічній конференції тривіально говорив про економіку і жартував.

Про це пише оглядач французького видання Le Figaro П'єр Авріль, передає Дзеркало тижня.

Авріль зауважує, що Путін знову гучно заявляв про необхідність зменшити залежність Росії від продажу енергоносіїв і диверсифікувати економіку. Але при цьому він не сказав ні слова про те, як саме Кремль збирається це зробити.

"Він здавався невпевненим і часто збивався. Тож президенту довелося залишити хитку тему національної економіки і перейти до анекдотичних тем", - пише оглядач.

Однак слова Путіна про перспективи російської економіки свідчать про те, що він не знає, що далі робити, і через це почувається невпевнено.

"Ця невпевненість, яка коштує бюджету десятки мільярдів доларів, небезпечна. Але голова держави вирішив не пояснювати наслідки найгіршого сценарію для своєї країни", - йдеться в статті.

Щодо зовнішньої політики, то Путін став більш доброзичливо висловлюватися на адресу президента Петра Порошенка і заговорив про входження Донбасу в "єдиний політичний простір" з Україною. Але при цьому він жорстко говорив про Захід, порівнюючи його з "імперією", яка ставиться до інших країн, "як до васалів, яких треба дотиснути".

Російський політолог Станіслав Бєлковський вважає прес-конференцію Путіна доказом того, що він не визнав існування тяжкої фінансової кризи в Росії.

"В його промові не було нічого нового", - сказав Бєлковський.

Експерти вважають, що ігнорування фінансових проблем Росії може призвести до спалаху соціальної, а потім і політичної кризи в країні. Видання Time, описуючи прес-конференцію президента Росії, писало, що Путін показав кулак Заходу, морквину олігархам і розповів про кохання.

Він заявив, що росіяни, воюючи на сході України, "виконують свій обов'язок". За участь у війні проти української армії, за словами російського президента, їм ніхто не платить. Тому називати найманцями росіян в Донбасі не коректно. Таким чином Путін відповів на питання українського журналіста скільки російських солдатів і бойовиків він відправив у Донецьку і Луганську області "для каральної операції проти російськомовних жителів Донбасу".

Зараз ви читаєте новину «У своєму "шоу" Путін не сказав нічого нового - західні ЗМІ про виступ президента РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути