Ексклюзиви
пʼятниця, 01 серпня 2014 20:12

У РНБО спростували інформацію про хімічну атаку сил АТО з боку РФ

У РНБО спростували інформацію про хімічну атаку сил АТО з боку РФ
Фото: dt.ua

Інформація про хімічну атаку з боку Росії на українських прикордонників біля Червонопартизанська в Луганській області не підтвердилася. Про це заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Вчора зазначалося, що українських прикордонників обстрілювали снарядами, що заборонені для ведення бойових дії. Однак перевірка показала, що ці снаряди не використовувалися. Ця інформація не підтвердилася", - сказав Лисенко на брифінгу в п'ятницю.

У четвер у ЗМІ і соцмережах з'явилася інформація, що стосовно українських прикордонників у пункті пропуску Червонопартизанськ була застосована хімічна атака. Згідно з інформацією, в середу ввечері з боку Росії почався обстріл українського пункту пропуску, після чого пішов густий і в'язкий дим. У ЗМІ повідомляється, що у прикордонників, які не встигли одягнути протигази, почався сильний спазматичний кашель.

Зараз ви читаєте новину «У РНБО спростували інформацію про хімічну атаку сил АТО з боку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути