Ексклюзиви
субота, 20 вересня 2014 14:07

У РНБО пояснили зміни в новій карті зони АТО
1

Фото: mediarnbo.org

В інформцентрі РНБО пояснили зміни в карті зони проведення антитерористичної операції технічними поправками. Там зазначили, що це - умовне відображенням картини подій, пише "Інтерфакс-Україна".

"Насправді ця карта є умовним відображенням ситуації, яка склалася на сході України. На сході немає лінії фронту і лінії траншей, окопів або колючого дроту, які відокремлюють позиції наших військових від позицій терористів", - сказав заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий на брифінгу в суботу, відповідаючи на питання про те, з чим пов'язана зміна на карті зони АТО РНБО під час перемир'я, що показує збільшення меж території, контрольованої бойовиками в Луганській області, на 50 км.

Він пояснив, що члени НВФ і українські військовослужбовці базуються в околицях населених пунктів. Між такими опорними пунктами кожна зі сторін конфлікту здійснює комунікацію по певних дорогах.

"Тому час від часу ми вносимо корективи в нашу карту. Зокрема, на північ від Луганська фактично зона, яка контролюється нашими підрозділами, була зрушена на лівий берег річки Сіверський Донець", - розповів Польовий.

При цьому він зазначив: "Фактично по цій річці зараз йде поділ між зонами контролю саме на цій ділянці".

На зауваження журналіста про те, що уточнення карти містило 50-кілометрову зону, представник РНБО сказав: "Мені складно відповісти, складно оцінити, на скільки кілометрів, там не було 50 км. Там були деякі технічні поправки".

Раніше в РНБО повідомили, що за минулу добу в зоні антитерористичної операції загинув один український військовослужбовець, ще сім отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «У РНБО пояснили зміни в новій карті зони АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути