Ексклюзиви
вівторок, 04 серпня 2015 13:01

У районі Донецька бойовики обстрілюють ближній тил. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 4 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 3 серпня
Ситуація на Донбасі. 2 серпня

Російсько-терористичні війська штурмують позиції сил АТО та обстрілюють мирні населені пункти.

Про це в ході брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua

"На Луганському напрямку двома основними точками напруження були Станиця Луганська, а також передові українські позиції, розташовані на правому березі Сіверського Донця, у районі Бахмутської траси. Противник продовжує дотримуватися тактики нічних обстрілів та провокацій із застосуванням мінометів та гранатометів. Короткотривалі збройні провокації противника відбулися у Щасті, а в Золотому по українських опорних пунктах бойовики працювали з мінометів та зенітної установки. Фактів застосування танків та ствольної артилерії на ділянці фронту від російського кордону і до Попасної не зафіксовано.

На Донецькому напрямку обстановка продовжує погіршуватися. На лінії зіткнення від Троїцького і до Ленінського, що охоплює наші передові позиції біля Горлівки і Світлодарська, режим тиші з боку бойовиків порушується систематично. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї, мінометів і навіть бронетехніки відбуваються і вдень, і вночі. Уже після заходу сонця ворог підтягує і застосовує танки, важкі міномети, веде вогонь прямо по житлових кварталах Горлівки, а також по її передмістях. Поблизу с. Троїцьке Ясинуватського району, яке знаходиться неподалік перетину двох стратегічних залізниць (Костянтинівка-Донецьк та Горлівка-Красноармійськ), противник близько години вів обстріл по наших позиціях, при цьому використовував гармати калібром 152 мм. Ці гармати він розташував у Микитівському р-ні Горлівки.

На західних околицях Донецька бойові дії тривають у цілодобовому режимі. Під ворожим артилерійським вогнем знову опиняються українські позиції і населені пункти Ясинуватського і Мар'їнського районів у ближньому тилу, які розташовані на відстані 10-15 км від фронту. Йдеться про с. Первомайське, Невельське, Галицинівка.

На Маріупольському напрямку основні бойові дії велися в р-ні Старогнатівки, де противник провів потужні мінометні та артилерійські обстріли наших позицій. Учора вогонь відкривався у темну пору доби", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «У районі Донецька бойовики обстрілюють ближній тил. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути