неділя, 20 квітня 2014 13:01

Спецтема: Війна на Донбасі

У Москві "Правий сектор" звинуватили у порушенні пасхального перемир'я

У Москві "Правий сектор" звинуватили у порушенні пасхального перемир'я

Москва обурена збройним інцидентом, який стався в ніч на 20 квітня в районі Слов'янська в Донецькій області.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

"Російська сторона обурена даною провокацією бойовиків, яка свідчить про небажання київської влади приборкати і роззброїти націоналістів і екстремістів", - йдеться в заяві щодо провокації в районі м.Слов'янськ.

"Викликає здивування, що ця трагедія сталася вже після підписання 17 квітня ц.р. в Женеві заяви за підсумками чотиристоронньої зустрічі представників Росії, США, ЄС і України, в якій міститься заклик утриматися від будь-яких насильницьких дій, залякування і провокацій. Російська сторона наполягає на неухильному виконанні українською стороною взятих на себе зобов'язань по деескалації ситуації на Південному сході України", - заявляють у Москві.

Як відзначають в МЗС РФ, "у ніч на 20 квітня в Слов'янську було порушено пасхальне перемир'я".

"У результаті збройного нападу бойовиків так званого "Правого сектора" загинули ні в чому невинні мирні громадяни. При цьому жителями міста були захоплені автомашини нападників, в яких було виявлено зброю, карти аерофотозйомки даного району, символіка "Правого сектора", - йдеться в заяві.

Як відомо, міністерство внутрішніх справ України повідомило, що в Слов'янську в Донецькій області в ніч на неділю на блокпосту між двома групами громадян виникло збройне зіткнення. У результаті одна людина загинула і три отримали вогнепальні поранення. Постраждалі госпіталізовані.

На думку місцевих жителів, які були очевидцями подій, нападники були професіоналами та вели прицільний вогонь по людях, які були на блокпосту.

Також за непідтвердженою інформацією, на блокпосту знаходилося кілька людей і вони були без зброї.

На місці події - багато гільз, за словами очевидців - від зброї нападників. Також виявлені залишки світло-шумових гранат, схожі на ті, які виявляли на Майдані в Києві після сутичок протестувальників з силовиками.

Зараз ви читаєте новину «У Москві "Правий сектор" звинуватили у порушенні пасхального перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути