Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2014 09:57

Спецтема: Війна на Донбасі

У Маріуполі підлітки з георгіївськими стрічками стежать за ЗМІ

У Маріуполі підлітки з георгіївськими стрічками стежать за ЗМІ

Неповнолітні сепаратисти - це одне з облич протесту в Маріуполі. Місцеві підлітки, замість того, щоб ходити до школи, допомагають екстремістам контролювати журналістів.

Втім, в основному сепаратисти, які забарикадувалися в адмінбудинках, і більшість міста, - живуть паралельним життям. Школи та університети, навіть ті, що знаходяться в безпосередній близькості до епіцентру подій, не змінювали графіка роботи, - йдеться у сюжеті ТСН.

Маріуполь в прямому сенсі живе паралельним життям: з одного боку вулиці Леніна розміщені магазини, банки, а з іншого — обнесена колючим дротом і парканом з покришок міськрада в оточенні мітингувальників. Вони щоденно слухають патріотичні пісні, шансон і рок.

"Останній особливо подобається підліткам Сергію, Микиті і їхнім друзям. Вони носять георгіївські стрічки і називають себе сепаратистами-активістами. Їхнє завдання - стежити, щоб журналісти не робили фото і відеозйомку без дозволу", - йдеться в сюжеті.

За подіями навколо міськради спостерігає місцева міліція.

Бунтівну держустанову прикрашають величезні розтяжки з особою підстриженого під філософа Григорія Сковороди чоловіка - це Дмитро Кузьменко, самопроголошений мер. Чоловіка заарештували на початку квітня, в обличчя і за паспортними даними його знають далеко не всі мешканці 300-тисячного Маріуполя. Його ідеї і мета, з якою міськраду обгородили покришками, жителям міста в основному не близькі.

В Маріуполі є ліцеї, університет, кілька інститутів та профтехучилищ. Їхні випускники в основному поповнюють ряди працівників місцевих промислових підприємств.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі підлітки з георгіївськими стрічками стежать за ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути