четвер, 27 листопада 2014 02:22

У Харкові розслідують напад на журналіста

У Харкові розслідують напад на журналіста
www.unian.net

Розпочато розслідування за фактом нападу на власного кореспондента газети "Урядовий кур'єр" Світлану Галаур.

Про це кореспондентові "Укрінформу" розповіла начальник Центру громадських зв'язків ГУ МВСУ в Харківській області Наталія Захарова.

"Інцидент зареєстрований 22 листопада. Невідомі погрожували журналістці на поверсі багатоквартирного будинку, де вона живе. Кримінальне провадження відкрито за ознаками ч.1 ст.129 ("Погроза вбивством") з санкцією до двох років позбавлення волі. Розслідування проводиться під особистим контролем начальника ГУ МВСУ в Харківській області Анатолія Дмитрієва", - зазначила Захарова.

За її словами, журналістці забезпечено охорону.

Як розповіла сама Світлана Галаур, вранці невідомі схопили її біля ліфта на 13-му поверсі, виштовхнули на балкон і попередили, щоб не лізла "куди не слід", при цьому погрожували скинути її вниз, "якщо не припинить журналістське розслідування".

"Я відразу ж звернулася в міліцію, там вжили заходи з охорони. Однак історія на цьому не закінчилася: раптом несподівано виявився пошкодженим домофон і вхідні двері на майданчик, зламаний вхід на горище на 14-му поверсі, вирубаний електрокабель, зник інтернет. Хтось продовжує тактику залякування", - додала Світлана.

За її словами, журналістське розслідування пов'язане з розкраданням держкоштів на одному з місцевих казенних підприємств, і його результати будуть опубліковані.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові розслідують напад на журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути