Ексклюзиви
вівторок, 20 жовтня 2015 12:19

У ГПУ пояснили, що під час Майдану в Україні робив Сурков

У ГПУ пояснили, що під час Майдану в Україні робив Сурков

Російська делегація тричі приїздила до Києва під час Революції гідності. Ці візити були спрямовані на моніторинг подій на Майдані.

Про це на брифінгу розповів начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає Gazeta.ua.

"Ще у квітні 2014 року до слідчих Генеральної прокуратури надійшла інформація про те, що у період Майдану, тобто у період листопада 2013 - лютого 2014 року, до України неодноразово приїздили представники Федеральної служби безпеки РФ. Це було у грудні місяці - у середині грудня 27 осіб приїжджало, потім у 20-х числах січня приїжджало 7 осіб, і також 20 лютого приїхало 7 осіб, у тому числі представник АП Російської Федерації Сурков Владислав. Ці обставини ретельно досліджувалися слідчими, у тому числі наданням доручень СБУ.

За результатами розслідування встановлено, що ці делегації приїздили до України отримувати інформацію про те, яким чином відбуваються протестні акції, як організовуються вони, як вони фінансуються. У першу чергу саме цими питаннями була викликана місія представників.

Інших даних, у тому числі і зі Служби безпеки України, про те, що ці особи вчиняли якісь злочини чи якимось чином причетні до злочинів на Майдані, отримано не було", - повідомив Горбатюк.

Раніше генпрокурор Віктор Шокін заявив, що в розстрілі Небесної сотні немає російського сліду. Натомість екс-глава СБУ Валентин Наливайченко запевняє, що в дні розстрілу активістів на Майдані взимку 2014 року в Києві перебував радник президента РФ Володимира Путіна і було завезено зброю.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ пояснили, що під час Майдану в Україні робив Сурков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути