вівторок, 05 лютого 2013 06:28

У Донецькій області сектанти угробили немовля і довели до психлікарні його матір

У Донецькій області сектанти угробили немовля і довели до психлікарні його матір
Фото: zz.te.ua

До Горлівського психоневрологічного диспансеру у критичному стані доставили жительку Дзержинська, яку до цього протягом 4 діб утримували і лікували в своїй квартирі молитвами сектанти, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Рот був заклеєний скотчем, руки зв'язані шарфами і простирадлами, вона перебувала без руху, їй не дозволяли приймати препарати, не давали їжі й води", - розповів Gazeta.ua Денис Чебуров, старший слідчий Дзержинського міськвідділу міліції.

20 січня в чергову частину міліції Дзержинська звернулися мати і тітка постраждалої. Жінки розповіли, що родичі чоловіка позбавили волі 26-річну Анастасію та молитвами виганяють з неї бісів. Водночас, не надають жодної допомоги її хворій новонародженій дитині.

За словами рідних, близько 2 років тому дівчина почала відвідувати Дім молитви на вулиці Карла Маркса. Там познайомилася з майбутнім чоловіком і обвінчалася. 2 січня Анастасія народила дочку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецькій області втопилась 9-річна дитина

Ще на стадії внутрішньоутробного розвитку у дитини діагностували важкий порок серця. Але лікувати матір і дитину протестанти вирішили релігійними ритуалами. 25-річний батько малятка Євген стверджував, що його дитина абсолютно здорова. На його вимогу, дівчинку залишили на його піклування. А 28 січня новонароджена померла на руках у тата.

В Анастасії трапилося загострення психічної хвороби, яке одновірці сприйняли як вселення Сатани.

"Коли ми прибули на місце події, дівчина кидалася на дивані. Вона була в синцях, пальці скорчені, три рази зомліла, поки їхала "швидка", мати і тітку не впізнавала. Ми побачили на спинці дивана прив'язаний шарф, а до нього ще двома вузлами прив'язане простирадло. У куті кімнати валялися шматки використаного скотчу", - розповіли очевидці.

Цікаво, що прокуратура вгледіла зловживання владою в нібито незаконному проникненні до квартири Євгенія працівників міліції. А за фактом ненадання допомоги та неналежного батьківського догляду, який міг стати причиною малюкової смерті, розслідування поки не розпочато.

Зараз ви читаєте новину «У Донецькій області сектанти угробили немовля і довели до психлікарні його матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути