пʼятниця, 22 серпня 2014 15:53

У центрі Києва "майданівець" погрожував підірвати відвідувачів кафе

У центрі Києва "майданівець" погрожував підірвати відвідувачів кафе

Співробітники міліції затримали 33-річного уродженця Рівненщини, який перебував на Майдані Незалежності з грудня минулого року у складі сотні "Львівська брама" - чоловік погрожував ручною гранатою відвідувачам кав'ярні у центрі Києва.

Як повідомляє прес-служба ГУМВС України в Києві, рано вранці в п'ятницю в Шевченківське районне управління по спецлінії "102" надійшло повідомлення, що навпроти готелю в центрі столиці стоїть чоловік з гранатою в руках.

Як з'ясувалося, вранці у кафе по вулиці Бориса Грінченка зайшов чоловік у неадекватному стані. "Він поводив себе агресивно і зухвало. Став чіплятися до офіціантів, які, за словами підозрюваного, відмовлялися його обслуговувати. Нібито він замовив собі гарячий борщ, а ті не виконали прохання", - розповіли в міліції Києва.

Після цього, як відзначають в міліції, чоловік дістав гранату з вкрученим запалом і погрожував усіх підірвати. Поки зловмисника намагалися мирно заспокоїти, обслуговуючий персонал закладу швидко викликав міліцію. Завдяки своєчасному реагуванню правоохоронців вдалося запобігти вибуху.

"Під час огляду місця події було вилучено предмет круглої форми зеленого кольору з металевим корпусом, зовні схожий на гранату в розрядженому вигляді. Крім цього, всередині сумки підозрюваного знаходився предмет циліндричної форми, подібний до вибухового пристрою", - інформують у столичній міліції.

"Підривника" затримали і доставили в міліцію. За словами начальника ГУМВС України в Києві Олександра Терещука, затриманий - 33-річний безробітний уродженець Рівненської області. З грудня минулого року він знаходиться на Майдані Незалежності в складі сотні "Львівська брама", раніше двічі судимий.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського РУ відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва "майданівець" погрожував підірвати відвідувачів кафе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути