пʼятниця, 24 червня 2016 12:42

Троє людей загинули, рятуючи потопельників

Троє людей загинули, рятуючи потопельників

23 червня близько 16:00 в селі Вороне Жашківського району на Черкащині втопилися 17-річні Максим Буга та Вадим Дзецик.

"Цього дня в річці Тікич купалася група підлітків. Один із них потрапив до виру і почав тонути. Його 17-річний брат кинувся рятувати, гукнув на поміч двох однолітків. За мить витягнув на берег малого. Той нахапався води, був ледь притомний. Брат не помітив, що із річки не вийшли двоє його товаришів, які кинулись на допомогу. Їхні тіла підняли на берег пізніше", - повідомив речник начальника ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

Цього дня близько 18:00 за схожих обставин в селі Журавка Шполянського району Черкаської області втопився 51-річний Олександр Середа. Він намагався врятувати внучку 5-річну Світлану Ганжу. Чоловік плавав з дитиною на надувній камері, яка перекинулася. Намагався утримати внучку на поверхні і втопився.

"Дівчинку витягнув односелець Сергій Клименко, який побачив, що відбувається на воді. Кинувся на допомогу. Дівчинку врятував, а потім поплив по її діда, але той зник під водою прямо на очах", - зазначив Костянтин Проценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З болота витягли тіло чоловіка, який зник місяць тому

"Тіло Олександра Середи знайшли вранці 24 червня. Бо шукали спочатку на глибині. А він був ближче до берега. Заплутався в очереті. Плавати він вмів. Хлопець, який рятував, сказав, що повернеться й за ним. Але не встиг. Скоріше всього, що Олександра схопила судома. Його повезли на експертизу в Смілу. Результатів поки що нема. Внучка - це дочка їхньої Юлі. Вони жили разом. Олександр все життя працював водієм, спочатку в колгоспі, тепер в господарстві "Восход". Був дуже хорошою людиною", - розповів Cazeta.ua колишній сільський голова Журавки 56-річний Микола Вайвала.

З початку року на водоймах Черкащини втопилося 18 людей, а 33 вдалося врятувати.

Зараз ви читаєте новину «Троє людей загинули, рятуючи потопельників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути