пʼятниця, 04 вересня 2015 12:45

Треба було підкинути трупи українців - експерт розповів, як Росія могла викрутитись із "Боїнгом"

Треба було підкинути трупи українців - експерт розповів, як Росія могла викрутитись із "Боїнгом"
Фото: rbc.ua

Російська пропаганда зробила низку помилок, намагаючись звинуватити Україну в катастрофі малайзійського Boeing, збитого на Донбасі в липні 2014 року.

Про це розповів незалежний російський авіаексперт Вадим Лукашевич, передає "Апостроф".

"Навіть якщо допустити, що Росія винна, що "Бук" був російським, то, на мій погляд, вся пропаганда, що проводилася протягом останнього року, була кардинальною помилкою. Це ознака якогось дилетантства, некерованості або тупості органів, які цим займаються", - сказав Лукашевич.

За його словами, помилкою було тягти "Бук" назад в Росію. 

"Я б комплекс залишив і там би його підірвав. "Бук" було б дуже складно ідентифікувати... Після того я б набрав українських трупів і поклав би туди як останки екіпажу", - додає росіянин.

Лукашевич наголосив, що краще було б погоджуватися, що "Бук" російський, але його вкрали.

"Красива, грамотна і агресивна кампанія змусила б Україні відбиватися. Це повинна була бути нормальна військова операція з дезінформації потенційного супротивника в особі України і, відповідно, міжнародного співтовариства", - наголошує експерт.

Замість розумної пропагандистської кампанії у РФ з'являлися безліч безглуздих версій трагедії "Боїнга", у які вірять лише росіяни.

"Ми відбиваємось з усіх боків. У нас виникають ідіотські версії, в які вірить тільки наш обиватель, а весь світ - ні. При цьому ми ще й змушені накладати вето в Раді безпеки, розкриваючись по повній програмі. У моєму розумінні, це - великий прокол наших спецслужб. Я не знаю, про що вони думали", - сказав Лукашевич.

Зараз ви читаєте новину «Треба було підкинути трупи українців - експерт розповів, як Росія могла викрутитись із "Боїнгом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути