четвер, 31 липня 2014 12:48

Спецтема: Катастрофа Боїнга-777 в Донбасі

Терористи знову не пустили експертів до місця падіння "Боїнга"

Терористи знову не пустили експертів до місця падіння "Боїнга"
Фото: www.unian.net

Групу ОБСЄ не змогла сьогодні потрапити до місця падіння "Боїнга-777" на Донбасі.

Про це повідомив голова Державної комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака Boeing 777, віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, пише сайт уряду.

"Сьогодні зранку група міжнародних експертів ОБСЄ знову не змогла потрапити на місце падіння літака Boeing 777. Групу була зупинена терористами, які, посилаючись на те, що в районі місцезнаходження уламків "існує небезпека", перекрили шлях та заборонили подальший рух групі експертів. Наразі експерти знаходяться в Дебальцево", - повідомив Гройсман.

В повідомленні Кабміну наводяться слова начальника штабу АТО в Дніпропетровській та Луганській областях генерал-майора Віктора Назарова, який заявив, що "військові та Національна гвардія не ведуть жодних бойових дій в двадцятикілометровій зоні навколо місця падіння літака, згідно з наказом Президента України. Так само ми зупинили будь-які дії у десятикілометровій зоні навколо маршруту, яким рухаються експерти ОБСЄ".

"Провокативна поведінка терористів свідчить про те, що вони мають чіткий намір - усіма можливими засобами чинити перепони проведенню розслідування та не дати вільного доступу до уламків літака представникам слідства, що ведеться групою міжнародних експертів під координацією Нідерландів. Українська сторона докладала і докладатиме всіх зусиль, аби, згідно з дорученням Президента України та Прем'єр-міністра, домогтися доступу експертів на місце трагедії та забезпечити можливість провести об'єктивне і неупереджене розслідування",- наголосив Володимир Гройсман.

Зараз ви читаєте новину «Терористи знову не пустили експертів до місця падіння "Боїнга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути