вівторок, 22 липня 2014 08:14

Терористи відчайдушно опираються: блокпост АТО атакував "смертник"

Терористи відчайдушно опираються: блокпост АТО атакував "смертник"
Фото: www.segodnya.ua

Не дивлячись на успішні дії сил АТО, обстановка в зоні проведення операції залишається гранично складною. Терористи чинять відчайдушний опір, намагаючись контратакувати і за всяку ціну зірвати наступ силовиків.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний Опір" Дмитро Тимчук.

"Найбільш складна ситуація — в районі Донецька, Луганська, Краснодона, Авдіївки, Горлівки, Попасна, а також у прикордонних районах.

У Луганській області з БМ-21 "Град" були обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п.Веселая Гора і Комишне, а також на території аеропорту в Луганську.

У Донецькій області з автоматичних гранатометів АГС-17 і стрілецької зброї обстріляні позиції сил АТО поблизу Авдіївки.

Поблизу н.п.Каменка (Донецька обл.) блокпост сил АТО був атакований за допомогою мікроавтобуса, начиненого вибухівкою. За попередніми даними, підрив був проведений смертником, котрий сидів за кермом мікроавтобуса (інформація перевіряється). Подібні випадки раніше в зоні АТО не фіксувалися.

Також вперше з моря був обстріляний блок-пост силовиків. Зокрема, з міномета, встановленого на катері, був обстріляний блок-пост поблизу н.п.Новоазовск (Донецька обл.).

Крім того, з території Росії були обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п.Кумачево (з мінометів) і КПП "Должанський" (із самохідної артилерії).

Також у прикордонних районах бойовиками були обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п.Маріновка (один раз з артилерії і один раз з танків), Солнцево (з БМ-21 "Град"), Червонопартизанськ (з мінометів).

Закінчились заходи сил АТО по зачистці від бойовиків н.п.Дзержинськ. Місто повністю знаходиться під контролем силовиків", — зазначив Д.Тимчук.

Військовий журналіст Машовець зазначав, аналізуюси ситуацію, що терористи спробують зберегти для себе "коридори" для виходу та дій у двох напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Терористи відчайдушно опираються: блокпост АТО атакував "смертник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути