неділя, 01 лютого 2015 11:24

Терористи накривають вогнем Луганщину, загинуло троє мирних жителів - ОДА

Терористи накривають вогнем Луганщину, загинуло троє мирних жителів - ОДА
Фото: tsn.ua

Протягом учорашнього 31 січня й ночі на 1 лютого практично не припинялися обстріли Попасної, Станиці Луганської та Щастя.

Про це повідомляється на сайті губернатора Луганської області Геннадія Москаля.

"У Попасній на вул. Пушкіна зруйнований житловий будинок, 45-річна господарка загинула під уламками, 44-річний чоловік отримав важкі травми. Починаючи з 3-ї ночі й до 9-ї ранку, терористи з боку Первомайська неодноразово накривали Попасну й околиці з "Градів". Є руйнуванні в житловому секторі, не працює мобільний зв'язок. Зранку на околиці міста йдуть бої, бойовики використовують проти українських силовиків танки", - повідомляє голова Луганської ОДА.

"У Золотому вчора реактивні снаряди з "Града" влучили в 2-поверховий житловий будинок на вул. Ломоносова. Загинули двоє мирних мешканців, ще кілька чоловік отримали поранення. В місті перебиті системи життєзабезпечення, немає ні електроенергії, ні центральної води", - зазначається у повідомленні.

Москаль повідомляє, що в Щасті після обіду бойовики з боку Веселої Гори обстріляли з "Града" територію теплоелектростанції.

"Розбита центральна прохідна, від осколкових поранень загинули двоє військовослужбовців, ще один поранений. Внаслідок вечірніх і нічних обстрілів – нові влучення в ТЕС, пошкоджене приміщення дирекції станції, перебитий теплоколектор. Місто, в якому тільки увечері відновили тепло після попередніх обстрілів, знову залишилося без центрального опалення. Крім того, є пряме влучення реактивного снаряду в під'їзд багатоповерхівки. Інформації про постраждалих немає. Технічні будови ТЕС не пошкоджені, електроенергія в Щасті (за винятком вулиць, де перебиті проводи) та інших населених пунктах на контрольованій Україною території, є", - пише він.

"В Станиці Луганській та Макарові бойовики з артилерії зруйнували близько 15 житлових будинків (деякі – вже по другому чи третьому разу). Поранені троє військовослужбовців. Крім того, кілька снарядів залетіли на кладовище на околиці райцентру, пошкоджені близько десятка могил. Ні світла, ні води, ні центрального опалення в райцентрі немає, і відновити їх найближчим часом неможливо", - повідомляє голова ОДА.

Зараз ви читаєте новину «Терористи накривають вогнем Луганщину, загинуло троє мирних жителів - ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути