неділя, 05 липня 2015 12:13

Терористи "ДНР" залишили після себе руїни - штаб АТО показав Широкине
7

Фото: apostrophe.com.ua

Після того, як бойовики "ДНР" залишили Широкино Донецької області, село являє собою руїни.

Фотографії зруйнованого бойовиками Широкино опублікував прес-центр АТО на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Завдання представників Спільного центру контролю та координації припинення вогню на сьогоднішній день в тому, щоб декларація, яка прозвучала 3 липня з боку керівництва окремих районів Донецької області по створенню демілітаризованої зони в Широкино, була імплементована", - заявив глава української сторони СЦКК, генерал-майор Андрій Таран під час спільної роботи спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та представників Спільного центру контролю та координації припинення вогню в Широкино.

За словами Тарана, сьогодні ситуація в Широкино залишається досить непростою, незважаючи на те, що бойовики його залишили.

"Позиції, де раніше знаходилися озброєні підрозділи бойовиків, зараз порожні, зате селище перетворилося на суцільну руїну, де немає ні однієї цивільної людини. Практично всі житлові будинки і комунальні комунікації зруйновані, всюди лежать встановлені бойовиками міни, що не розірвалися, є багато розтяжок" , - зазначив генерал-майор.

Найближчим часом в Широкино необхідно провести ряд заходів щодо розмінування території, після чого тут буде обладнаний спільний спостережний пункт СЦКК, на якому будуть знаходитися представники збройних сил Російської Федерації та Збройних сил України.

"Попереду ще копітка робота по відновленню цього ще недавно чудового міста. Процес налагодження в Широкино мирного життя почнеться тільки тоді, коли будуть створені умови для повернення жителів у свої будинки", - підкреслив Таран.

Зараз ви читаєте новину «Терористи "ДНР" залишили після себе руїни - штаб АТО показав Широкине». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути