Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2017 15:33

"Спершу задушили батька, потім — сина", - з'явилися подробиці убивства професора

"Спершу задушили батька, потім — сина", - з'явилися подробиці убивства професора
Геннадій Загинайлов/facebook

58-річного Геннадія Загинайлова та його сина Владислава, 32 роки, які працювали в Харківському фізико-технічному інституті, убили 24-річний харків'янин зі співмешканкою та товаришем.

Нові подробиці справи розповів начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян.

"Встановлено, що організував озброєну банду 24-річний харків'янин. Для скоєння нападів організатор придбав та переробив вогнепальну і холодну зброю. Першими жертвами банди, за "наводкою" співмешканки, стали її знайомі - 58-річний співробітник Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут" та його син. Розбійний напад закінчився подвійним вбивством. Жінка прийшла в гості до професора нібито для спільного святкування її дня народження. Вона зайшла у квартиру, чоловіки залишилися чекати на сходах. За домовленістю через деякий час зловмисниця вийшла нібито покурити на сходи та спеціально не зачинила за собою двері. Чоловіки у масках і з пістолетом ввірвалися до квартири і напали на науковця. Зловмисники били хазяїна та вимагали сказати, де він зберігає гроші. На шум із сусідньої кімнати вийшов син професора. Зав'язалася бійка, під час якої господарі квартири стягли з організатора злочину маску та побачили його обличчя. Зловмисники спершу задушили батька, потім - сина. Обшукавши квартиру, знайшли 10 тис. доларів , ноутбук та телефон. Не погребували навіть парфумами господаря", - розповів Антонян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіло закатованого до смерті бізнесмена знайшов неповнолітній син

За кілька тижнів до цього зловмисники вже намагалися потрапити до квартири професора, скориставшись ключами, які жінка напередодні викрала з оселі потерпілих. Однак вони не підійшли. Банда, знову ж за "наводкою" жінки, планувала скоїти ще один розбій. Жертвою мав стати мешканець Куп'янського району, який обмінював валюту на одному з ринків та позичав їй гроші під відсотки. На момент затримання зловмисників напад вже був спланований. Здійснити його збиралися на початку 2017 року. У вересні 2016 року організатор злочинної групи скоїв грабіж у Харкові на вул. Шариковій. Жертвами стали двоє студентів. У викрадений паспорт одного з них чоловік вклеїв власне фото, щоб використовувати його для конспірації. У нього вдома під час обшуку знайшли знаряддя та матеріал для виготовлення фальшивих грошей. Відомо, що чоловік підробляв купюри номіналом 100 грн. і збував їх.

Досудове розслідування триває.

У Харкові 3 жовтня 2016 року найшли мертвими 58-річного Геннадія ЗАГИНАЙЛОВА та його сина Владислава, 32 роки, у квартирі на вул. Гацева, 7. На сполох забили колеги, коли обоє чоловіків не вийшли на роботу.

Зараз ви читаєте новину «"Спершу задушили батька, потім — сина", - з'явилися подробиці убивства професора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути