Ексклюзиви
субота, 13 серпня 2016 20:47

Спецслужби України накрили перевалочний пункт терористів ІДІЛ

Спецслужби України накрили перевалочний пункт терористів ІДІЛ

Декілька транзитних каналів переправлення іноземних бойовиків міжнародної терористичної організації ІДІЛ через територію нашої держави блокувала Служба безпеки України спільно з прокуратурою, поліцією та міграційною службою.

Як повідомляє прес-служба СБУ , у Харкові оперативники спецслужби виявили приватну квартиру, що використовувалася для тимчасового переховування членів ІДІЛ, які мали намір транзитом виїхати в сирійсько-іракську зону бойових дій.

"У "перевальному пункті" перебувало четверо іноземців – вихідців з країн Центральної Азії. Двоє з них були депортовані з Туреччини у зв'язку з причетністю до терористичної діяльності. При собі вони мали декілька комплектів паспортів різних держав з переклеєними фото. Інші двоє очікували в Україні виготовлення фальшивих документів для подальшого переправлення через Туреччину до Сирії", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, кошти для оренди житла прихильникам ІДІЛ, придбання ними підроблених паспортів та проставляння в них фальшивих "дата-штампів" про перетин державного кордону України, а також забезпечення "коридорів" в міжнародних аеропортах надходили із-за кордону. Про використання коштів функціонерами ІДІЛ надсилалися фінансові звіти.

Двоє іноземців рішенням суду вже примусово видворенні з території нашої держави. Перевірочні заходи стосовно двох інших – тривають.

Окрім цього, у Дніпрі співробітники СБУ затримали вихідця з однієї з колишніх республік Радянського Союзу, якого розшукував Інтерпол. Чоловік брав безпосередню участь у вербуванні та переправленні прихильників ІДІЛ, які прямували з країн Центральної Азії до Сирії, забезпечував їх коштами, місцями проживання та проїзними документами.

Ще одного прихильника ІДІЛ, оголошеного у міжнародний розшук, правоохоронці затримали на Київщині. Уродженець з однієї з колишніх республік СРСР впродовж 2014-2015 років пройшов підготовку у таборах терористів у Сирії та брав безпосередню участь у бойових діях на боці "Ісламської держави" в сирійсько-іракській зоні.

Матеріали щодо затриманих іноземців скеровано до прокуратури для їх обрання запобіжного заходу у вигляді екстрадиційного арешту.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби України накрили перевалочний пункт терористів ІДІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути