субота, 30 серпня 2014 05:13

Силам АТО під Іловайськом висунули ультиматум здатися до ранку

Силам АТО під Іловайськом висунули ультиматум здатися до ранку
Фото: AFP

Угрупуванням силам АТО під Іловайськом, серед яких є і добровольчі батальйони і військові ЗСУ, бойовики висунули ультиматум – здатися до 6 ранку 30 серпня.

Про це повідомила прес-служба добровольчого батальйону "Донбас".

Згідно з інформацією, 29-го серпня, вранці, угрупуванням сил АТО, які знаходились у Іловайську було висунуто ультиматум. Скласти зброю та здати техніку. І лише за цієї умови - вільно вийти з міста.

"Командуванням, на чолі з генералом Хомчаком, було прийнято рішення ігнорувати даний ультиматум і йти на прорив до основних сил АТО.

Під час їх просування, одну з колон було атаковано російськими військами з використанням бронетехніки, систем залпового вогню "Град", Гаубіц та мінометів", - сказано в повідомленні.

"У результаті нерівного бою, українськими військовими було знищено 5 одиниць ворожої бронетехніки і взято у полон 10 російських військових", - зазначили у прес-службі.

"Однак, атаками супротивника було уражено одну з колон, яка потім зайняла кругову оборону у Червонопіллі. Доля іншої колони поки не відома, оскільки зв'язок повністю обірвався", - повідомили у "Донбасі".

"У результаті багатогодинного бою група наших військових отримала другий ультиматум - здатися до 6 ранку, інакше усі будуть знищені. Частина військових прийняла рішення піти у полон", - сказано в прес-релізі.

"Батальйонами "Донбас", "Кривбас" і Кіровоградський полк спецпризначення даний ультиматум було категорично відхилено", - зазначили у прес-службі.

"Верховний Головнокомандуючий, президент України Петро Порошенко в курсі ситуації. Але вона ускладнюються щохвилини, через значну кількість поранених з батальйонів Нацгвардії, МВС та ЗСУ (близько 100 осіб)", - зазначається у повідомленні.

"Звертаємося до Президента України з проханням зробити усе можливе і неможливе для збереження життів українських героїв і якомога швидше реалізувати усі можливі для цього заходи", - додали у батальоні.

Пізніше командир "Донбасу" Семен Семенченко уточнив, що мав розмову з президентом, який сказав, що на найвищому рівні досягнув домовленості про те, що до 10-00 всіх бійців, які не здалися в полон із зброєю та прапорами випустять будуть через спеціальний коридор до місця дислокації основних сил АТО.

"Бойова техніка підірвана", - додав Семенченко.

Окрім того, усі, хто здавався в полон, а також поранені полонені, протягом останніх декількох днів будуть обміняні на російських десантників в Харкові.

Раніше повідомлялося про те, що гуманітарний коридор, який за закликом президента Росії Путіна був відкритий для відходу українських військ з-під Іловайська, обстріляла російська артилерія. Також опубліковані свідчення учасників події.

Зараз ви читаєте новину «Силам АТО під Іловайськом висунули ультиматум здатися до ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути