Ексклюзиви
пʼятниця, 19 грудня 2014 13:27

СБУ затримала диверсійну групу, якою керував екс-співробітник Інтерполу

СБУ затримала диверсійну групу, якою керував екс-співробітник Інтерполу
Фото: rbc.ua

Служба безпеки України знешкодила у Дніпропетровській області групу диверсантів на чолі з екс-співробітником Українського бюро Інтерполу.

Про це на брифінгу повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"СБУ знешкодила небезпечну групу диверсантів на Дніпропетровщині. Очолював групу, яка складалася з 5 чоловік, колишній співробітник Укрбюро Інтерполу, учасник бойових дій у складі миротворчого контингенту України в низці гарячих точок.

За його власними свідченнями, він є двоюрідним братом затриманого СБУ №3 - колишнього керівника департаменту контррозвідки СБУ Володимира Бика", - повідомив Лубківський.

Він зазначив, що група проходила вишкіл у Білгороді Російської Федерації, де отримувала ідеологічну підготовку, підготовку в організації протестних і партизанських заходів, поводження з вибухівкою. Диверсанти часто їздили в Москву, Краснодар і Крим, де спілкувалася зі співробітниками російських спецслужб.

"Група планувала підпали і підриви будинків військових комісаріатів, районних та апеляційних судів. У ході затримання у групи було вилучено 300 гр пластиду, детонатори, засоби зв'язку, велику кількість антиукраїнської і сепаратистської літератури", - повідомив Лубківський.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала диверсійну групу, якою керував екс-співробітник Інтерполу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути