середа, 01 жовтня 2014 18:49

СБУ затримала "антимайданівця", який 2 травня брав участь у бійках в Одесі

СБУ затримала "антимайданівця", який 2 травня брав участь у бійках в Одесі
Фото: ru.tsn.ua

Служба безпеки України затримала активіста "Антимайдану". Він був одним з учасників заворушень 2 травня у м. Одеса, які призвели до чисельних жертв серед людей. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Громадянин України, 1956 р.н., дав свідчення, що брав участь у подіях біля Будинку профспілок на Куликовому полі м.Одеси на боці антиукраїнських сил. Зловмисник проводив антиукраїнську агітацію серед громадян, підбурював їх чинити опір правоохоронним органам, бити мирних громадян.

Під час обшуку у помешканні затриманого співробітники СБУ вилучили мисливську зброю "Форт-201", боєприпаси до автомата Калашникова 5,45 мм, карабін СКС та пневматичний пістолет та набої до них. Також у зловмисника виявлено інструкції щодо виготовлення саморобних вибухових пристроїв, електронні схеми та комплектуючі, що використовують як електронні детонатори та для дистанційного підриву СВП, примірники агітаційної газети "Нороссия".

У рамках розпочатого кримінального провадження тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, під час масових заворушень в Одесі 2 травня загинуло 48 чоловік і більше 200 були поранені. При цьому більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Наразі слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала "антимайданівця", який 2 травня брав участь у бійках в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути