Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2015 11:19

СБУ затримала адмінів сепаратистських груп "ВКонтакте"

СБУ затримала адмінів сепаратистських груп "ВКонтакте"
Фото: osvita.mediasapiens.ua

Силовики затримали двох молодиків, які створювали у соцмережі антиукраїнські групи і вербували інформаторів для терористів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"У Краматорську і Слов'янську Донецької області Служба безпеки України викрила двох громадян, які організували та адміністрували 26 груп антиукраїнської спрямованості в соціальній мережі "ВКонтакте" і намагалися втягнути молодь у протиправну інформаторську діяльність.

Місцеві мешканці 21-го та 23-х років під різними псевдонімами створили інтернет-спільноти, через які провокативно поширювали відео та фотоматеріали про розташування підрозділів Збройних сил України у Слов'янському районі. Крім того, вони оприлюднювали реквізити банківських карток та електронних гаманців для збору коштів для терористичних угруповань", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час обшуків у їхніх помешканнях вилучено комп'ютерну техніку з антиукраїнськими матеріалами та інші докази їхньої протиправної діяльності.

У рамках кримінального провадження за ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) тривають слідчі дії, встановлюються зв'язки затриманих із бойовиками незаконних збройних формувань т.зв. "ДНР".

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала адмінів сепаратистських груп "ВКонтакте"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути